Ingrediente
- cartofi albi
- unt
- ulei masline
- lapte
- cartofi mov/vitelotte
- sare de mare
- piper alb
Mod de preparare
In Franta am invatat ca cel mai bun piure de cartofi, care se face si in cele mai selecte restaurante este facut din cartofi albi sfaramiciosi care se fierb in coaja si se zdrobesc fierbinti . Dincolo decum se face in mod obisnuit piure-ul de cartofi cel adevarat e cu cartofii fierti cu coaja si explicatia e simpla, isi pastreaza amidonul si gustul si nu iau apa asa cum se intampla daca sunt fierti taiati bucatele in apa cu sare. Textura lui este diferita de spuma de cartofi cu care suntem obisnuiti dar gustul este sublim.
Se fierb cartofii cu apa si sare de mare, se curata fierbinti si se zdrobesc cu o presa ( nu cu blender sau mixer). Se adauga lapte fierbinte in care am topit unt si ampus putin ulei de masline, sare de mare si se amesteca bine un tel rotund, se asezoneaza cu piper alb la sfarsit.
Exact in acelasi mod se prepara si cartofii violet, la care putem adauga putina smantana in compozitie atunci cand facem piure-ul.
Cu un inel de montaj se aseaza piure-ul alb in baza si cu ajutorul unui poche folosit si in patiserie se adauga piure-ul violet . Totul este simplu si usor si rezultatul este nu numai frumos ci si deosebit de gustos, va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|