Piure de dovleac copt, congelat

Postat de lucy2002 in Conserve
7 Dec 2019 | 4198 vizualizari
Piure de dovleac copt, congelat

Acest dovleac isi are originea din Australia. Am primit cateva seminte de la sora soacrei mele, ea caltoreste in fiecare an in Australia. Tare incantata am fost de aceste seminte , eram nerbdatoare sa le pun in pamant si sa vad daca vor rodi si se vor adapta la clima noastra. Surpriza a fost mare ca s-au facut, SLAVA DOMNULUI... dar s-au extins si mi-au omorat castravetii :P  si au acoperit si cartofii, in fine ....Au crescut mari si erau numai o floare , o parte din ei au ajuns la maturitate. In luna septembrie inca mai aveau flori pe ici colo, nefiind suficienta caldura o parte din ei au ramas mici, neajungand la maturitate, deci nu erau buni de consum. Pe cei maturi i-am depozitat in beci si acum le-a venit randul sa fac ceva bun din ei. M-am hotarat sa facun chec aromat dar ce sa fac cu restul... mi-a ramas destul de mult, la chec am folosit o cantitate mica. M-am gandit sa-l congelez, asa ca de aici s-a nascut reteta de ,, Piure de dovleac copt, congelat.'' Imi place culoarea , aroma si parfumul lui. Sper sa va fie de folos!  

Ingrediente

  • un dovleac dolofan

Mod de preparare

Dovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se  taie in bucati potrivite.

Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la cuptorul incins la 200 grade C.

Dupa ce s-a copt ( inmuiat pulpa) se scoate, se lasa sa se racoreasca si tot cu ajutorul lingurei scoatem pulpa si o blenduim.

Piureul racorit se pune in pungi si se da la congelator. De preferat ar fi de pus in pungi de 100gr, eu am pus in pungi de200gr din astea am avut in casa si nu mai avem chef sa ies la cumpartaturi.  In cazul meu va trebui sa folosec tot piureul adica 200gr.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac copt, congelat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii uscate la soare

Postat de Constelatialeu

Rosii uscate la soare

Nu este nimic complicat la reteta asta, doar trebuie sa ai rabdare. Am citit eu ca e bine sa faci din rosii din acelea ''prunisoare'' ca sunt mai carnoase si nu au asa multe seminte, doar ca eu am...

Citeste continuarea

Ketchup de casa

Postat de sufletista

Ketchup de casa

Rosiile le spalam,le taiem in 4-6 si le adaugam intr-o oala incapatoare (puteti sa le dati prin masina de rosii); cum nu am avut masina de rosii am folosit blenderul pentru a le pasa. Curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2019, 09:38
Ce idee bună...!
la 07.12.2019, 09:41
Da Rodica, eu o sa-l folosesc la chec dar si ca colorant natural
la 07.12.2019, 09:48
la 07.12.2019, 09:57
la 07.12.2019, 11:51

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking