Piure de dovleac copt, congelat

Postat de lucy2002 in Conserve
7 Dec 2019 | 4217 vizualizari
Piure de dovleac copt, congelat

Acest dovleac isi are originea din Australia. Am primit cateva seminte de la sora soacrei mele, ea caltoreste in fiecare an in Australia. Tare incantata am fost de aceste seminte , eram nerbdatoare sa le pun in pamant si sa vad daca vor rodi si se vor adapta la clima noastra. Surpriza a fost mare ca s-au facut, SLAVA DOMNULUI... dar s-au extins si mi-au omorat castravetii :P  si au acoperit si cartofii, in fine ....Au crescut mari si erau numai o floare , o parte din ei au ajuns la maturitate. In luna septembrie inca mai aveau flori pe ici colo, nefiind suficienta caldura o parte din ei au ramas mici, neajungand la maturitate, deci nu erau buni de consum. Pe cei maturi i-am depozitat in beci si acum le-a venit randul sa fac ceva bun din ei. M-am hotarat sa facun chec aromat dar ce sa fac cu restul... mi-a ramas destul de mult, la chec am folosit o cantitate mica. M-am gandit sa-l congelez, asa ca de aici s-a nascut reteta de ,, Piure de dovleac copt, congelat.'' Imi place culoarea , aroma si parfumul lui. Sper sa va fie de folos!  

Ingrediente

  • un dovleac dolofan

Mod de preparare

Dovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se  taie in bucati potrivite.

Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la cuptorul incins la 200 grade C.

Dupa ce s-a copt ( inmuiat pulpa) se scoate, se lasa sa se racoreasca si tot cu ajutorul lingurei scoatem pulpa si o blenduim.

Piureul racorit se pune in pungi si se da la congelator. De preferat ar fi de pus in pungi de 100gr, eu am pus in pungi de200gr din astea am avut in casa si nu mai avem chef sa ies la cumpartaturi.  In cazul meu va trebui sa folosec tot piureul adica 200gr.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac copt, congelat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Postat de lia

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat...

Citeste continuarea

Fasole verde la borcan

Postat de merisor67

Fasole verde la borcan

Punem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se dizolvă. Curățăm fasolea verde de capete, o rupem în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2019, 09:38
Ce idee bună...!
la 07.12.2019, 09:41
Da Rodica, eu o sa-l folosesc la chec dar si ca colorant natural
la 07.12.2019, 09:48
la 07.12.2019, 09:57
la 07.12.2019, 11:51

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking