Ingrediente
- 1 kg de fasole alba
- 1 pereche de carnati afumati
- morcov
- ceapa
- telina
- ardei kapia
- paprika dulce
- sare
- piper
Mod de preparare
Fasolea o curatam de impuritati si o lasam intr-un castron cu apa rece peste noapte. Apa in care a stat o aruncam si o inlocuim cu alta, in cratita in care fierbem fasolea. Fierbem fasolea la foc potrivit si cand este aproape fiarta, adaugam in oala legumele. O lasam sa fiarba pana cand se inmoaie bobul.
Cand fasolea este fiarta, strecuram zeama si impreuna cu legumele fierte facem o supa delicioasa de post. Fasolea o blendam foarte fin. Ceapa taiata marunt o calim in ulei si adaugam peste ea spre sfarsit paprika dulce, sare si piper.
Carnatii ii prajim in ulei, taiati feliute sau bucati dupa gustul fiecaruia. Fasolea o servim alaturi de carnatii prajiti si gogosari murati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de fasole aromat cu carnati afumati si gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|