Ingrediente
- 800 grame de țelină
- 2 mere dulci
- 12 nuci
- zeamă de lămâie
- 1/2 linguriță de nucșoară
- 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui (unt)
- sare
- piper
Mod de preparare
Țelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale.
Cât timp fierbe țelina, se spală merele, se curăță de coji și de cotoare, se taie sub formă de cubulețe și se sotează în ulei (unt), până ce se înmoaie.
Când țelina a fiert, se pasează, mai fin sau mai grosier, fiecare cum îi place și se adaugă: nuca mărunțită, sare, piper, nucșoară, zeamă de lămâie și merele topite, cu tot cu uleiul (untul) în care au fost sotate.
Se amestecă piureul ușor, pentru a nu sfărâma cubulețele de mere, se pune într-un bol și se decorează cu felii de lămâie, nuci rumenite și frunze de busuioc.
Se servește cu friptură de carne roșie, vânat, sau cu pește.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de telina, cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|