Ingrediente
- 600 g țelină
- 4 cartofi
- 1 ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 15 cl de smantana
- 1,5 -2 l supa de legume sau pui
- 2 linguri ulei
- sare, piper proaspat macinat
- cimbru, dafin
- 250 g de gnudi
- 2 linguri unt
- nuci, busuioc proaspat
Mod de preparare
Curatati si spalati legumele.
Taiati telina si cartofii in bucati.
Intr-o oala adanca incalziti uleiul.
Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2.
Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Rumeniti impreuna timp de 5 minute.
Adaugati supa, puneti sare si piper, cimbru si frunza de dafin.
Acoperiti partial si lasati sa fiarba timp de 30 de minute
Indepartati frunza de dafin, scoateti si mixati legumele.
Adaugati lichid progresiv pana obtineti un piureu consistent
Puneti smantana si amestecati. Verificati de sare si piper.
Puneti untul la-ncalzit untul intr-o tigaie mica.
Reveniti billele de gorgonzola pe toate partile cu o lingura de apa timp de 3-4 minute.
Puneti piureul fierbinte in fiecare farfurie.
Decorati cu gnudi, nuci si busuioc.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|