Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
13 Mai 2018 | 1980 vizualizari
Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola

Ce-mi place țelina in piure sau in supa. Am facut un piure cremos si l-am acompaniat cu 'gnudi' - un soi de galuste din branza gorgonzola sau branza ricotta amestecata cu legume sau nuci. 'Gnudi' este o specialitate din Toscana. În dialectul toscanic "Gnudi" înseamnă "gol", deoarece este umplutura de paste fără aluat. Gnudi sunt deci strămoșii pastelor ravioli de astăzi. Au fost pregătiti de păstorii toscani chiar înainte ca grâul să fie transformat de mașinile agricole. Absența de aluat mărește aromele ingredientelor. Este un produs ușor și rapid de pregătit.     Ale mele erau cumparate deja pregatite si erau compuse din branza gorgonzola si din nuci. Se prajesc usor si se servesc cu un sos sau cu o salata sau ca un aperitiv. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/piureu-de-telina-cu-gnudi-din-branza.html  

Ingrediente

  • 600 g țelină
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 15 cl de smantana
  • 1,5 -2 l supa de legume sau pui
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper proaspat macinat
  • cimbru, dafin
  • 250 g de gnudi
  • 2 linguri unt
  • nuci, busuioc proaspat

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele.

Taiati telina si cartofii in bucati.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.

Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2.

Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Rumeniti impreuna timp de 5 minute.

Adaugati supa, puneti sare si piper, cimbru si frunza de dafin.

Acoperiti partial si lasati sa fiarba timp de 30 de minute

Indepartati frunza de dafin, scoateti si mixati legumele.

Adaugati lichid progresiv pana obtineti un piureu consistent

Puneti smantana si amestecati. Verificati de sare si piper.

Puneti untul la-ncalzit untul intr-o tigaie mica.

Reveniti billele de gorgonzola pe toate partile cu o lingura de apa timp de 3-4 minute.

Puneti piureul fierbinte in fiecare farfurie.

Decorati cu gnudi, nuci si busuioc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chiftelute de dovlecei

Postat de Ela68

Chiftelute de dovlecei

1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia...

Citeste continuarea

Orez cu legume la tigaia wok

Postat de Leontina_Costel1970

Orez cu legume la tigaia wok

Mai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa). Cat fierbe orezul, ne apucam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2018, 18:44
la 13.05.2018, 18:56
Ce bunătate!
la 13.05.2018, 22:36
Ce fain mereu ai idei deosebite
la 13.05.2018, 23:03
la 14.05.2018, 07:44
Interesant!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking