Ingrediente
Aluat:
- 500 gr faina
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 ou
- drojdie cat o nuca
- 250 ml apa calda
- 50 ml ulei
Umplutura:
- 300 gr salam
- 3-4 ciuperci
- 1 ardei capia
- cateva masline
- 1 ceapa mica
- cascaval
Sos: 1 lingura bulion, 2-3 linguri apa, sare, piper, oregano
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem oul, sarea, drojdia inmuiata cu putin zaharsi amestecam. Framantamaluatul pana se omogenizeaza bine. Atunci punem uleiul si mai framantampana nu se mai prinde de mana. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30 de minute. Este dospit atunci cand isi dubleaza volumul.
Salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa le taiem feliute subtiri.
Intindem aluatul dandu-i forma tavii. Il asezam in tava in care am pus hartie de copt si il intepam cu furculita. Ungem blatul cu sos apoi asezam salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa.
Coacem la cuptorul preincalzit, la foc mediu 25-30 minute. Cu 5 minute inaine de a fi gata radem cascavalul deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|