Pizza

Postat de silvi0ara in Pizza
18 Iul 2010 | 4515 vizualizari
Pizza

Acum cateva zile am vazut la televizor un bucatar specializat pe pizza,mi-a placut tare mult cum a preparat el aluatul,asa ca am descis sa-l incerc si eu,mai ales ca eu foloseam inainte apa calduta la aluat.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600gr faina
  • 1 plic drojdie de bere uscata
  • 250ml apa rece
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare 1 lingurita rasa  
  • 3 linguri ulei pentru framntat  
  • Sos de rosii:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 200ml sos de rosii
  • oregano  
  • Pentru topping:
  • 100gr costita
  • 2 buc.carnati semi afumati
  • 2 felii sunca de curcan
  • 12 felii salam uscat
  • 6 ciuperci proaspete taiate felii
  • 150gr mozzarella

Mod de preparare

 Aluatul:

Intr-un castron se pune drojdia,apa rece,4 linguri ulei,zaharul si  sarea,se amesteca bine cu un tel si se lasa 10 minute. Apoi dupa ce toate s-au amestecat se adauga faina,se framanta pana nu se mai lipeste de mana,apoi se adauga inca 3 linguri ulei de masline si se mai framanta pe masa pana ce uleiul este absorbit de aluat..Se lasa la crescut 30 de minute.

Sosul de rosii:

Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc,se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde,apoi se adauga 200ml suc de rosii,sare,1 lingurita zahar,oregano si piper dupa gust.

Mezelurile se taie in functie de preferinta.

Din aluatul care a crescut se intinde o foaie groasa in functie de preferinta(tineti cont ca la cuptor mai creste)si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara(se poate coace pizza in orice fel de forme doriti),se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul,apoi se aseaza deasupra toppingul dorit,se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru 20 de minute,se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa,se mai lasa 5 minute pana se topeste branza.

Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Reteta de mini pizza pe paine

Postat de Bucataras

Reteta de mini pizza pe paine

Iata cum se prepara Reteta de mini pizza pe paine Tăiați bagheta pe jumătate în două, pe lungime, și așezați-le într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2010, 14:43
pare foarte frumoasa, pufoasa....
la 18.07.2010, 14:52
o portie se poate ca dau 5 furci
la 18.07.2010, 14:54
Medi si 2 portii daca vrei.
la 18.07.2010, 14:55
pai vreau si euuuuuuu
la 18.07.2010, 14:55
Ina,a iesit mult mai pufos decat cu varianata cu apa calduta,iar uleiul adaugat la sfarsit l-a facut mult mai pufos.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking