Pizza aluat cu smantana

Postat de Constelatialeu in Pizza
19 Mar 2017 | 6811 vizualizari
Pizza aluat cu smantana

M-am inspirat de la Adi a lui Merisor, mi-a placut compozitia aluatului.

Ingrediente

  • Aluat: 
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana grasa
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 gdrojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g faina ( cca 50 g daca mai este nevoie, la mine nu a fost nevoie)
  • Umplutura
  • 200 g sunca de porc Sissi
  • 200 g bacon
  • 200 g cascaval
  • 100 g masline negre taiate
  • 300 ml suc de rosii ( mai grosut, asa a iesit al meu)
  • sare
  • piper
  • 3 oua

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, sfaramam drojdia, adaugam zaharul si apoi putin lapte caldut,amestecam si lasam 10 minute sa creasca.

Separat, amestecam oul, cu sare, ulei si smantana. Dupa ce a crescut maiaua, incepem sa adunam faina dupa margini si adaugam si restul de lapte caldut, framantam bine si apoi lasam la crescut, cca. 1 ora. 

Umplutura :

Taiem marunt baconul, sunca Sissi si cascavalul. Separat, dam intr-un clocot sucul de rosii cu piperul. 

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3, cca. 300 g pentru fiecare pizza, am folosit tavi de pizza rotunde. Am asezat hartie de copt in tava de pizza, am intins aluatul si l-am intepat cu furculita din loc in loc, apoi am uns cu suc de rosii, am presarat maslinele, baconul, sunca si la final, cascavalul, batem un ou pentru fiecare pizza si il turnam deasupra. Bagam tavile la cuptor pentru cca 30-40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza aluat cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pizza cu coronita de cabanosi

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza cu coronita de cabanosi

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se...

Citeste continuarea

Pide

Postat de rocsi_1612

Pide

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2017, 15:11
hai ca am mai descoperit si eu din emoticonuri
la 19.03.2017, 15:13
Vrei sa te invat si emoticonul asta pe care l-am invatat de la Gaby?))
la 19.03.2017, 15:16
buna tare pizza ta
la 19.03.2017, 15:18
))) ))))))
la 19.03.2017, 16:19
si reteta asta trece la colectie
Multumim Cleme!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking