Pizza Bolognese

Postat de Angelica in Pizza
10 Oct 2013 | 8159 vizualizari
Pizza Bolognese

Preferata noastra:)

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 gr. faina
  • -1 lingura zahar
  • -20 gr. drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -25 ml. ulei
  • -300 ml. apa calduta
  • Sos bolognese:
  • -400 gr. carne tocata
  • -150 gr.sunca presata
  • -200 gr. hribi sau alte ciuperci
  • -100 ml. lapte
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1/2 telina mai mica
  • -3 rosii proaspete
  • -300 ml. suc de rosii
  • -1 ardei
  • -2 catei de usturoi
  • -ulei de masline
  • -sare, piper, nucsoara, oregano, busuioc, cimbru
  • Mai avem nevoie de:
  • -ketchup Univer
  • -200 gr.cascaval
  • -frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

Aluat:

1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si sarea.

2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.

3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.

4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.

5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.

6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 2 bucatele egale.Le dam o forma rotunda si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.

*Intre timp pregatim sosul bolognese asa:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de  masline, apoi adaugam ceapa taiata cubulete marunte.

2.O lasam 2 minute pana devine stravezie, dupa care adaugam cateii de usturoi rasi, ardeiul taiat marunt, morcovul si telina date prin razatoare, sunca presata taiata fasii fine si in final, ciupercile taiate cubulete.Lasam totul sa se caleasca la foc mic pana se inmoaie, cam 5-8 minute.

3.Adaugam apoi carnea tocata si cu o furculita desfacem carnea in bucatele cat mai micute.

4.Adaugam laptele si lasam sa fiarba la foc inabusit pana lichidul scade.

5.Punem apoi rosiile fara pielita taiate cubulete marunte, sucul de rosii si toate condimentele adica, putin cimbru, busuioc, nucsoara, oregano, piper si sare dupa gust.

6.Acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se patrunde, lichidul scade si se formeaza un sos grosut.

*Asamblare:

1.Cand aluatul este dospit si sosul este gata, pudram masa lejer cu faina si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivit de groasa, dupa care o asezam intr-o tava de pizza.

2.Ungem toata suprafata cu ketchup, apoi punem sos bolognese peste tot.

3.Radem cascaval si dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.

4.Servim pizza fierbinte cu busuioc proaspat deasupra si cu ketchup Univer.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza pufoasa,sanatoasa si bogata

Postat de danielaR

Pizza pufoasa,sanatoasa si bogata

Se framanta din faina,tarate,apa si drojdie un aluat moale dar nelipicios Se lasa jumatate de ora la crescut.apoi se intinde o foaie din aluat intr-o tava mare. Ungem foaia cu sosul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2013, 06:16
Buna dimineata! Nu te superi daca ma servesc putin, nu-i asa?
la 10.10.2013, 06:30
ma che pizza incredibile!!!

si poza misto

e sosul ala bologneze de paste gen ragu mai scazut? ...te-ai gandit bine
la 10.10.2013, 08:32
la 10.10.2013, 09:00
la 10.10.2013, 09:35
asta-mi place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking