Pizza casei

Postat de Adele in Pizza
25 Apr 2015 | 2579 vizualizari
Pizza casei

Cu siguranta fiecare dintre voi aveti o reteta personala pe care o pregatiti cel mai mult. In cazul meu,ai mei prefera o pizza mai simpla cu un aluat mai inalt, mole si pufos in interior si exteriorul crocant... Servita alaturi de cei dragi si o bere rece ;)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300-350 g faina alba.
  • 10 gr drojdie proaspata.
  • 150 ml apa calda.
  • 10 gr sare.
  • 1lingura cu miere(sau cu zahar).
  • 3 linguri cu ulei de masline.
  • Topping:
  • suc de rosii.
  • ulei de masline.
  • parmezan ras.
  • optional busuioc.

Mod de preparare

Se pregateste aluatul, intr-un pahar se dizolva in apa calda drojdia si mierea, intr-un vas incapator se pune faina cu sarea, se amesteca bine, dupa care treptat se adauga apa, se invarte cu  o lingura de lemn, consistenta este destul de moale,deci se mai adauga cateva linguri de faina si uleiul de masline se framanta aluatul, care la final trebuie sa fie elastic si moale(ca acela de focaccia).

Se acopera cu un prosop si se lasala crescut 30-40 minut. Dupa care se imparte in 2, o parte se aseaza in tava si se intinde cu ajutorul mainilor unse de ulei,foaie trebuie sa fie destul de inalta 2-2,5 cm, dupa care se pune sucul de rosii (pregatit in precedent:intr-o tigaie cu sare si ulei de masline pentru 15 minute la foc mic). Se da la cuptor pentru 25-30 minute (in functie de cuptorul pe care il aveti) la 200°.

Cand este gata , se scoate si deasupra se pune parmezan ras si busuioc proaspat (optional).

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza casei cu blat din faina integrala

Postat de katty

Pizza casei cu blat din faina integrala

Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc. Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Taie ciupercile cuburi; Toaca busuiocul marunt; Taie ceapa verde fasii oblice; Taie dovlecelul cuburi; Taie rosiile uscate fasii; Taie mozzarella cuburi; Pune ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2015, 13:43
la fix am ajuns)
la 25.04.2015, 13:59
Cris
la 25.04.2015, 14:12
Daca mai este servesc si eu o felie!
la 25.04.2015, 14:14
Simo mai este (inca nu a venit sotul acasa )
la 25.04.2015, 17:17
foarte buna! O feliuta si la mine

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking