Pizza casei cu blat din faina integrala

Postat de katty in Pizza
20 Mar 2021 | 7496 vizualizari
Pizza casei cu blat din faina integrala

De mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si ceva ingrediente mai usoare.

Ingrediente

  • 400 gr faina integrala
  • 100 gr faina alba
  • 400 gr apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr salam
  • 100 gr porumb
  • masline
  • 300 gr mozzarella rasa
  • sos dde rosii(1 conserva rosii intregi descojite, sare,1.2 lingurita zahar, piper negru macinat, busuioc)

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc.

Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura facuta. Adaugam uleiul de masline in mijloc, iar intr-o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si framantam bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca.

Intre timp mixam rosiile si le punem intr-o craticioara. Adaugam restul de ingrediente si fierbem 5-7 minute.Oprim focul si lasam sosul sa se raceasca. Aluatul pe care l-am facut  este suficient pentru 2-3 pizze. Eu am facut 2,iar din aluatul ramas am copt 2 lipii pe gratar.

Intindem aluatul pe formele de pizza. Ungem cu sos de rosii din abundenta. Asezam deasupra salamul taiar subtire, porumbul, maslinele felii, iar deasupra punem mozzarella rasa.

Dam la foc iute pana se rumeneste frumos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei cu blat din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza de casa quatro stagioni

Postat de Alepaty

Pizza de casa quatro stagioni

Se pregateste aluatul de pizza si se lasa la crescut minim 30 de minute. Intre timp cat creste aluatul, feliem salamul,sunca,ardeiul,mozzarela. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Tava...

Citeste continuarea

Pizza in straturi cu foi de placinta Bella

Postat de reisnaor_2006

Pizza in straturi cu foi de placinta Bella

       Lasam foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei.Asezam in tava cuptorului o foaie de copt si punem pe rand cate o foaie de placinta pe care le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2021, 21:38
Delicioasă!
la 20.03.2021, 21:56
Super !
la 20.03.2021, 23:18
gustoasa!
la 21.03.2021, 00:05
la 21.03.2021, 10:57

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking