Ingrediente
- blat:
- cca 500 g faina
- 10 g drojdie proaspata
- 250 ml apa calduta
- un varf de lingurita de sare
- compozitie pizza:
- o mana de baby spanac spalat si bine scurs
- un borcanel mic galbiori murati
- 200 g sunca presata de pui
- 100 g afumatura (scarita)
- 1 lingurita de pasta de tomate
- ulei de masline
- condimente uscate pentru pizza
- 200 g cascaval ras
- 3 oua
Mod de preparare
In apa calduta se dizolva sarea si drojdia proaspata si apoi se framanta un aluat elastic, bine framantat care se lasa la odihnit, acoperit cu un prosop.
Se taie cubulete sunca si afumatura, pasta de tomate se dizolva in 150 ml apa, cu un strop de ulei de masline si o lingurita rasa de condimente uscate pentru piza. Din aluatul care intre timp a crescut, se intinde in foaie subtirica blatul care se asaza in tava unsa cu un pic de ulei de masline, se toarna pasta de tomate diluata, pe toata suprafata blatului, se presara deasupra jumatate din cantitatea de cascaval ras, se presara si mezelul, frunzulitele de baby spanac si galbiorii bine scursi de saramura (presati in mana). Se bat bine cele 3 oua care se repartizeaza pe toata suprafata pizzei, iar deasupra presaram restul de cascaval. Dam la cuptorul preincalzit cca 25 minute pana ce pizza se rumeneste usor pe margine. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu baby spanac si galbiori murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|