Pizza cu blat crocant

Postat de medioto59 in Pizza
20 Oct 2010 | 5446 vizualizari
Pizza cu blat crocant

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa calduta
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • oregano
  • Pentru umplutura am folosit:
  • carnati semi-afumati
  • kaizer
  • masline
  • ardei gras
  • cascaval
  • ou

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.Dupa ce programul se termina scoatem aluatul ,il punem intr-un vas , il acoperim si il lasam la crescut la cald.Intre timp facem sosul de rosii astfel:punem putin ulei de masline intr-o tigaie si calim ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit.Adaugam rosiile decojite si date prin razatoare, oregano si zaharul.Lasam sa scada si apoi tragem de pe foc.

Cand aluatul este gata crescut il intindem intr-o tava rotunda tapetata cu faina.Eu prefer sa il intind cu mana.Turnam  sosul de rosii pe toata suprafata blatului si apoi restul de ingrediente.......eu am folosit:carnaciori semi-afumati pe care i-am taiat bucatele , kaizer taiat fasii, peste care am ras cascaval, apoi am pus masline,rondele de ardei gras.Batem bine un ou si turnam peste dupa care dam la cuptor.Tinem la cuptor circa 20 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...

Citeste continuarea

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

Postat de merisor67

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt. Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 20:18
Primaaa! Si aduc si berea!
la 20.10.2010, 20:35
la 20.10.2010, 20:47
mmmm....si eu vreau o bucatica...... dau o savarina la schimb, e bine?
la 20.10.2010, 20:50
arata si bine tare si imi si place multttt
la 20.10.2010, 21:16
pofta nu mi-e, ca am facut duminicadar o bucatica de dragul tau, o sa servesc

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking