Pizza cu blat pufos

Postat de Elena_Daria in Pizza
12 Iun 2014 | 5489 vizualizari
Pizza cu blat pufos

De data asta am ales alt blat de pizza si nu cel pe care il pregatesc de obicei...vreau sa va spun ca este MINUNAT si ca o sa ramana blatul meu de pizza preferat! Imi place ca nu se intareste si ramane la fel de bun ca si cand era proaspat. Multumesc Teo´s Kitchen pentru reteta! :X

Ingrediente

Blat pufos:

  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • o cana apa calduta (250 ml)
  • o cana apa rece
  • 1 lingura cu varf zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2-3 linguri ulei de masline (nu-l inlocuiti cu cel de floarea-soarelui)
  • 3 linguri faina de malai
  • cca. 800 g faina

Topping:

  • sunca
  • cascaval
  • rondele de ceapa
  • sos pentru pizza (facut in casa) sau ketchup

Mod de preparare

Blat pufos: pentru inceput, amestecam drojdia cu putina apa calduta. Lasam putin deoparte.

Urmeaza sa amestecam zaharul cu sarea, uleiul de masline si apa rece.

Faina o punem intr-un vas mare, in care sa putem framanta usor.

Facem o gropita in mijloc si turnam alternativ apa calda si apa rece.

Framantam pana obtinem un un aluat elastic, care sa un se lipeasca de maini si care se va desprinde usor de peretii vasului.

Cand am terminat de framantat ii dam aluatului forma de bila si o punem intr-un vas curat, uns cu putin ulei de masline.

Acoperim vasul cu un prosop curat si il punem la dospit intr-un loc cald, cca 2 ore, pana cand aluatul a crescut si si-a dublat cantitatea.

Impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem.

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi presaram toata suprafata hartiei cu faina de malai.

Punem foaia de aluat de pizza in tava, apoi intindem pe toata suprafata ei sos pentru pizza sau kétchup.

Acum urmeaza topingul, la alegere: eu am pus putin cascaval, sunca, rondele de ceapa.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu si coacem in functie de cat de rumenita ne place.

In ultimele 5 minute presaram iar cascaval.

Din cantitatea de aluat obtinem 2 pizza in tava de la aragaz.

 

Servim imediat, pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Postat de deyutzky

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....

Citeste continuarea

Pizza cu blat pufos

Postat de Bunica

Pizza cu blat pufos

Intr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn. Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2014, 14:14
Bunavtare
la 12.06.2014, 14:34
la 12.06.2014, 14:37
la 12.06.2014, 14:46
la 12.06.2014, 14:59
Chiar mi-e dor de-o pizza!;-bd

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking