Pizza cu blat pufos, fara framantare

Postat de Oana in Pizza
2 Dec 2011 | 53084 vizualizari
Pizza cu blat pufos, fara framantare

Reteta by Ana Maria! Bravo Ana, imi place foarte mult site-ul tau!

Ingrediente

  • blat:
  • 400 g faina
  • o lingurita de sare
  • 12 g drojdie proaspata
  • o lingurita cu zahar
  • 270 ml apa la temperatura camerei
  • sos:
  • pasatta de rosii
  • oregano
  • sare
  • topping:
  • ardei gras (rosu, verde, galben)
  • porumb
  • ceapa rosie
  • bacon
  • pastrama de curcan
  • mozzarella

Mod de preparare

Aluatul trebuie facut inainte cu 8-10 ore. Ori de seara si preparata pizza dimineata sau invers. Eu am facut aluatul dimineata cand am plecat la serviciu si seara am facut o pizza delicioasa!

E simplu! faina se amesteca cu sarea intr-un castron mai mare si mai inalt. Drojdia se freaca cu zaharul pana devine lichida, se dizolva apoi in apa si se adauga peste faina. Se amesteca cu lingura in castron pana se incorporeaza faina, se acopera castronul cu folie si se pune in frigider. Totul dureaza maaaaxim 5 minute! Cand veti scoate apoi castronul din frigider, aluatul va fi dospit si castronul plin! Pe masa infainata si cu mainile infainate se rastoarna aluatul si usor se intinde in forma dorita. Este foarte elastic si nu se lipeste de maini. Eu l-am intins pe o foaie de copt si am pus in tava de la aragaz, insa aluatul este mult si merge intins mai subtire pentru doua pizza. 

Buuun! am turnat apoi sosul de rosii (Bio, de la megaimage sau Cirio, cele la cutie de carton), am pus oregano si putina sare. Deasupra mozzarella rasa, toppingurile- dupa gust, deasupra iar mozzarella.

Cuptorul trebuie sa fie bine incins si chiar tava in care se coace pizza e bine sa fie bine incinsa. Se lasa la copt maxim 10 minute, pana se umfla marginile si se rumenesc usor.

Este cea mai buna pizza! Absolut delicioasa! Imi place mult de tot blatul asta!!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos, fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizzette din foietaj

Postat de timea

Pizzette din foietaj

Taiem foaia in patru si fiecare foaie o intindem pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem foaia intinsa cu ketchup si rasnim condimente aromate. Apoi punem felii de cascaval iar peste...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2011, 00:44
sunt prezenta la pizza
la 02.12.2011, 07:59
mi-ai facut pofta
la 02.12.2011, 08:35
inghit in sec ...
la 02.12.2011, 08:49
Imi place cum arata asa ca la favorite cu ea
la 02.12.2011, 09:23
Superba pizza!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking