Ingrediente
- blat:
- 400 g faina
- o lingurita de sare
- 12 g drojdie proaspata
- o lingurita cu zahar
- 270 ml apa la temperatura camerei
- sos:
- pasatta de rosii
- oregano
- sare
- topping:
- ardei gras (rosu, verde, galben)
- porumb
- ceapa rosie
- bacon
- pastrama de curcan
- mozzarella
Mod de preparare
Aluatul trebuie facut inainte cu 8-10 ore. Ori de seara si preparata pizza dimineata sau invers. Eu am facut aluatul dimineata cand am plecat la serviciu si seara am facut o pizza delicioasa!
E simplu! faina se amesteca cu sarea intr-un castron mai mare si mai inalt. Drojdia se freaca cu zaharul pana devine lichida, se dizolva apoi in apa si se adauga peste faina. Se amesteca cu lingura in castron pana se incorporeaza faina, se acopera castronul cu folie si se pune in frigider. Totul dureaza maaaaxim 5 minute! Cand veti scoate apoi castronul din frigider, aluatul va fi dospit si castronul plin! Pe masa infainata si cu mainile infainate se rastoarna aluatul si usor se intinde in forma dorita. Este foarte elastic si nu se lipeste de maini. Eu l-am intins pe o foaie de copt si am pus in tava de la aragaz, insa aluatul este mult si merge intins mai subtire pentru doua pizza.
Buuun! am turnat apoi sosul de rosii (Bio, de la megaimage sau Cirio, cele la cutie de carton), am pus oregano si putina sare. Deasupra mozzarella rasa, toppingurile- dupa gust, deasupra iar mozzarella.
Cuptorul trebuie sa fie bine incins si chiar tava in care se coace pizza e bine sa fie bine incinsa. Se lasa la copt maxim 10 minute, pana se umfla marginile si se rumenesc usor.
Este cea mai buna pizza! Absolut delicioasa! Imi place mult de tot blatul asta!!
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos, fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|