Pizza cu blat pufos si usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79 in Pizza
28 Iul 2013 | 23774 vizualizari
Pizza cu blat pufos si usturoi

La noi in familie - cred ca am mai spus - se prepara si se mananca pizza de cel putin 2 ori/saptamana. Sotul si baietelul adora acest preparat. Cred ca nu are rost sa va spun ce frumos miroase cat timp este in cuptor...De aceasta data va propun o pizza cu blat pufos aromat cu mult usturoi.

Ingrediente

  • Ce ne trebuie pentru o pizza cu diametrul de 28 cm:
  • 250 gr. faina;
  • 125 ml. lapte caldut;
  • 20 gr. drojdie proaspata;
  • 1 lingurita cu zahar;
  • 2 linguri ulei masline;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 4 catei de usturoi (pisati foarte foarte bine);
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • 4-6 linguri ketch-up de casa (sau sos de rosii);
  • 4-6 linguri cu cascaval ras;
  • 50 gr. masline verzi/negre fara samburi;
  • 1 ardei gras;
  • 1/2 cutie de ciuperci taiate felii;
  • 100 gr. bacon tocat in bucatele mici;
  • piper;
  • sare;

Mod de preparare

Cum preparam blatul:

Punem intr-un castron faina.
Incalzim putin laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.

Pisam usturoiul foarte foarte bine si il adaugam peste amestecul de drojdie.

Framantam compozitia pana observam ca incepe sa se dezlipeasca de pe maini. Continuam framantarea cu mana, pana obtinem o coca nelipicioasa, usor elastica.

Potrivim de sare.


Ungem un vas cu ulei si punem coca, o acoperim cu un prosop si o punem la loc ferit de curenti de aer rece.


Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum pregatim umplutura:

Dam cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.

Taiem ardeiul gras in fasii lungi si subtiri.

Scurgem ciupercile de zeama.

Taiem bacon-ul in bucatele mici.

Taiem rondele maslinele fara samburi.

Cum montam pizza:

Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii.

Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute.

Punem ketch-up ul de casa (sosul de rosii) pe toata suprafata pizzei, presaram sare, piper, apoi  punem cascavalul ras.
Asezam din loc in loc maslinele, bacon-ul, ciuoercile si terminam cu fasiile de ardei gras.
Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza XXL cu blat pufos

Postat de Giana

Pizza XXL cu blat pufos

Dizolvam drojdia in putina apa calda si le lasam putin deoparte. Adaugam iaurtul, sarea, zaharul si uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic. Aluatul nu trebuie sa se...

Citeste continuarea

Pizza cu blat pufos

Postat de dariadeea

Pizza cu blat pufos

Mai intai am pregatit blatul .Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta.Restul de apa rece l-am amestecat cu sare,zahar,ulei 2 linguri. Intr-un vas am pus faina cernuta,am facut o groapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 20:25
suuuper!
la 28.07.2013, 20:34
vreau o feliuta
la 28.07.2013, 20:34
Tare bine arata!
la 28.07.2013, 20:36
Curg retetele girla bu na pizza
la 28.07.2013, 20:36
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking