Ingrediente
- 10 g drojdie uscată,
- aprox 380 g făină albă,
- 45 ml ulei de măsline,
- 300 ml bere,
- 1 linguriță sare,
- 0,5 linguriță busuioc uscat,
- 0,5 linguriță oregano uscat,
- Ketchup light cu îndulcitor din ștevie, după gust,
- 150 g mozzarella,
- 150 g cașcaval,
- 300 g brânză de burduf,
- 4 ciuperci Champignon mari,
- 4 felii mușchi file crud uscat
Mod de preparare
Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.
Se pregătește aluatul: într-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu puțină făină, se toarnă berea, apoi uleiul, sarea, mirodeniile și apoi făină în ploaie, cât cuprinde, amestecând și frământând puțin, până se obține un aluat moale. Se transferă aluatul pe blatul presărat cu făină și se frământă până se obține un aluat consistent, dar elastic. Mie mi-au fost suficiente 380 g de făină la aluat, pentru 2 bucăți de pizzade 34 cm diametru.
Se împarte aluatul în 2 bucăți, se întinde fiecare în foaie subțire și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere). Eu am făcut 2 tăvi.
Se unge aluatul cu ketchup. Într-un vas se dau pe răzătoare mozzarella și cașcavalul, iar bânza de burduf se rupe cu mâna bucățele, apoi se amestecă toate brânzeturile și se presară pe pizza. Se adaugă ciupercile și mușchiul file rupt cu mâna.
Se coace pizza la cuptorul încins, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 15 min
Porții: 4 ( se obțin 2 pizza de 34 cm)
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/pizza-cu-branzeturi-ciuperci-si-muschi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branzeturi, ciuperci si mușchi file" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|