Ingrediente
- Aluat
- 250 g faina
- 10 g drojdie proaspata
- cca 1/2 cana cu apa calduta
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- Umplutura
- 1 legatura de ceapa verde
- 10 masline
- 3 felii de salam taranesc Sergiana
- 80 g rulada din piept de porc de la Sergiana
- 2 oua
- sos de pizza dulce (din camara proprie)
- parmezan, sa fie sa se ajunga
- cascaval
- piper
Mod de preparare
Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam un praf de sare si maruntin drojdia, apoi turnam apa calduta si incepem sa framantam, e posibil sa nu fie nevoie de toata apa, deci nu o turnati toata dintr-o data. Adaugam si uleiul si framantam bine vreo 20 min, apoi lasam la crescut peste o ora, acoperind castronul cu un servet.
Umplutura: Taiem ceapa marunt, la fel si salamul si rulada de porc, le punem intr-un castron, adaugam si maslinele maruntite, apoi doua oua si piper, omogenizam bine.
Luam tava de pizza si intindem aluatul in tava, peste aluat intindem sosul dulce de pizza, apoi umplutura, eu m-am jucat nitel, am incercat sa fac niste floricele, am presarat parmezan si cascaval ras. Dam tava la cuptor, pentru cca 30-35 min, in functie de cuptorul fiecaruia. cand e gata scoatem din cuptor si mai presaram parmezan
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu bunatati de la Sergiana Poiana marului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|