Ingrediente
Aluat:
- 500 g faina
- 1 cubulet drojdie
- 1 lingurita zahar
- sare
- 250 ml lapte
- 50 g unt
Topping:
- kechup
- oregano
- piept de pui (ramas de la un pui la cuptor)
- salam uscat
- diverse carnuri pentru sandwich
- branza rasa emmentaler
- mozzarella rasa
- rosii cherry
Mod de preparare
Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu furculita, apoi facem o gaura in centrul bolului unde punem drojdia dizolavata cu zaharul. Adaugam si laptele caldut cu untul topit si framantam un aluat elastic si usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 3 si fiecare bucata de aluat il intindem ori cu mana, ori cu sucitorul in forma dorita, apoi le asezam pe hartie de copt si incepem sa punem tot ce avem prin frigider pentru pizza: Eu prima data am uns fiecare pizza cu kechup, am presarat oregano, am pus diverse carnuri , iar deasupra branza emmentaler, mozzarella rasa si cateva rosii cherry. Am bagat pizza la cuptor pentru 20-25 minute!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ce ai prin frigider" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|