Ingrediente
pentru blat:
- 500 gr faina alba cernuta de doua ori
- un plic de drojdie uscata
- vreo 300-350 ml apa calduta
- cateva linguri de ulei masline
- un praf de sare
pentru umplutura:
- ingredientele necesare si utile acestei pizza cu ce ai prin frigider sunt la libera voastra alegere....cantitatile la fel
eu am folosit asa:
- niste kaiser, putin salam semi-uscat
- 1 ou batut bine cu un praf de sare, putin oregano si rozmarin
- 1 rosie potrivita
- cam 250 gr cascaval ras pe razatoarea mare
- 150 gr Miez de lapte cu sare
Mod de preparare
Pentru blatul de pizza am pus toate alea insirate mai sus la ingrediente in cuva masinii de facut paine, setata pe programul de framantat si dospit si am plecat cu Miruna si omiduta cu 3 roti, afara, la joaca... zi splendida si insorita.
Pentru umplutura am taiat infelii subtirele salamiorul; kaiserul l-am taiat cubulete, dreptunghiulete si alte forme geometrice cu 4 laturi, inestetic si neproportinal, dar in graba mare. Cascavalul ras repejor pe razatoarea mare, oul cu mirodeniile batut bine de peretii bolului cu o furculita teapana din inox, rosia taiata felii, la fel si branzica Miez de lapte.
Cand aluatul a fost gata l-am rastunat din cuva masinii de paine direct pe planseta de lucru stropita cu ulei si l-am intins cu sucitorul in forma dorita.
Intr-o tava stropita cu putin ulei de masline si tapetata cu putina faina am intins blatul de pizza. Deasupra am pus kaiserul , feliile de salam, stropit bine totul cu ou, un strat serios de cascaval, apoi rosiile rinduite ici-colo si printre ele feliutele din branzica sarata Miez de lapte.
Bagat totul la cuptor si apoi dupa vreo 20-25 minute, devorat direct din tava, fara tacamuri (vaiii!! se aud soapte :P)... asa cam salbatic totul dar....e pizza si e la noi in casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza home made cu Miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|