Ingrediente
aluat
- 350 ml lapte
- 100 ml apa
- 1 cub de 25 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita sare ( mai cu varf)
- 600 gr. faina normala
umplutura:
- ciuprci,
- cascaval,
- cas afumat,
- sunca,
- masline,
- bulion sau zarzavat(eu am facut unele cu bulion si altele cu zarzavat)
Mod de preparare
Intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute
laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min , nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina , presaram sarea si incepem sa amestecam cu lingura de lemn
Dupa aia incepem framantarea ( se poate face la robot) . Mai adaugati cam 50-100 gr faina in plus in timpul framantarii, ideea e sa iasa un aluat moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini.
cat a stat aluatul la crescut am pregatit ingredientele taindu-le pe fiecare
ciupercile dupa ce le-am taiat le-am prajit intr-o tava de teflon fara adaos de ulei
am intins aluatul, l-am pus in tava, am uns cu bulion (si zarzavat calit altele), am pus ciupercile, sunca, casul, cascavalul, maslinele si am dat la cuptor la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|