Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Pizza
4 Iun 2015 | 4994 vizualizari
Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina
    • 15 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 200 ml apa minerala
    • 2 linguri ulei de masline
    • un praf de sare
    Pentru topping:
    • 100 g bacon
    • 1/2 borcan ciuperci taiate (am folosit de la Sun Food)
    • 4 linguri parmezan ras
    • 1 felie mozzarella
    • 150 g cascaval
    • 250 g rosii decojite in suc propriu
    • sare
    • piper
    • rozmarin uscat
    • busuioc uscat

Mod de preparare

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat elastic. La final incorporam uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca cam 40 de minute, intr-un loc ferit de curent.

Topping-ul: Rosiile decojite le trecem prin blender. Le punem intr-o cratita cu putina sare, piper, rozmarin si busuioc uscat. Ii dam cateva clocote sa se ingroase putin, apoi lasam sosul la racorit. Ciupercile le spalam, le tamponam cu un servetel, baconul il taiem cubulete. Mozzarella o taiem cubulete mici, cascavalul il dam pe razatoarea mare. Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, il rasturnam. Il impartim in doua, intindem doua foi potrivit de subtiri, le asezam in toua tavi rotunde, tapetate cu hartie de copt. Le intepam cu furculita, le ungem cu sosul de rosii ce l-am pregatit. Peste punem bucati de bacon, ciuperci, mozzarella, parmezan si cascaval, totul impartit in mod egal pentru ambele pizza. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc. Se servesc calde! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de rocsi_1612

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...

Citeste continuarea

Pizza

Postat de mirela0911

Pizza

Aluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2015, 19:14
Iau si eu o feliuta,dar fara ciuperci
la 04.06.2015, 19:15
vin la o felie
la 04.06.2015, 19:16
Buna, buna!
la 04.06.2015, 19:18
Din asta nu vreau...
la 04.06.2015, 19:19
Supeeeeer!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking