Pizza cu ciuperci, măsline şi roşii

Postat de articook in Pizza
8 Iun 2010 | 5779 vizualizari
Pizza cu ciuperci, măsline şi roşii

Am incercat multe retete de pizza, si am sa raman la aceasta! Sa nu va fie "lene" sa preparati si sosurile! Pentru ca sunt cele care fac o pizza sa fie delicioasa. Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 255g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 175ml apa fierbinte
  • 1 x 7.5g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • Ingrediente topping:
  • rosii intregi din conserva, 3, 4 linguri de sos si cam 3 rosii pe o pizza
  • masline negre cu samnburi
  • 10 ciuperci mici
  • 175 g, bucati de cascaval
  • Ingrediente sosuri:
  • smantana si iaurt
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui
  • oregano si busuioc
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena. Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 3,4 parti egale. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul.

Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt, inainte sa asezati aluatul. Dupa ce ati asezat pizza in tava puneti rosiile impreuna cu sosul din conserva, apoi ciuperci, masline si bucatile de cascaval. Introduceti in cuptorul incalzit la 200ºC pentru 10, 15 min. Aluatul trebuie sa fie moale cand scoateti pizza din cuptor, nu o coaceti mai mult decat trebuie. {Sosul alb} curatati cateii de usturoi si dati-i prin razator, apoi amestecati cu o lingura de lemn adaugand ulei de floarea soarelui cate putin. Partea aceasta seamana cu cea de la maioneza, doar ca folosim usturoi in loc de oua. Cand s-a format un sos alb pufos, puteti incepe sa adaugati smantana. Adaugati si 2,3 linguri de iaurt si putina sare.


{Sosul de condimente}

Puneti ulei de masline intr-un bol, in functie de cat sos vreti sa obtineti, apoi adaugati busuioc si oregano din plin, si ardeiul iute taiat felii subtiri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci, măsline şi roşii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu aluat pufos

Postat de rocsi_1612

Pizza cu aluat pufos

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...

Citeste continuarea

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Postat de deyutzky

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2010, 16:31
yummy arata foarte bineca toate celelalte retete care leai postat
la 08.06.2010, 17:00
unde sant ciuperci cu siguranta ma gasesti si `pe mine ,grozav 5 furcu
la 09.06.2010, 17:05
merci, ma bucur ca va place, sa incercati pizza asta iese perfect!
la 10.06.2010, 22:06
si eu vreau cu ciuperci

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking