Pizza cu coronita de cabanosi

Postat de Pungasa_Rogue in Pizza
24 Mai 2020 | 2070 vizualizari
Pizza cu coronita de cabanosi

Aluaturi de casa Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 50 g smantana la temperatura camerei
  • 1 lingurita de sare
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 50 ml ulei
  • Topping:
  • 7 cabanosi (270 g)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g ketchup dulce
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin piper macinat
  • 200 g muschi file feliat
  • 200 g salam sarbesc feliat
  • 1 borcan de 280 g de ciuperci feliate
  • 120 g de cascaval afumat ras

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se adauga faina cat cuprinde, iar la final se pune uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios, care se lasa la crescut la loc cald.

Apoi, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se asaza intr-o tava mare unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Pe margini se pun cabanosii, care se acopera cu aluat. Se taie atat aluatul, cat si cabanosii in bucatele de 1-2 cm si se rotesc astfel incat cabanosii sa fie cu partea taiata in sus, iar aluatul sa ii inconjoare.

Ouale se amesteca cu un praf de sare, ketchupul, putin oregano uscat, putin busuioc uscat si putin piper macinat si se unge blatul liber cu aceasta compozitie. Se adauga muschiul file, salamul si ciupercile feliate. Se toarna restul de compozitie cu ketchup si oua si se intinde pe toata suprafata pizzei, mai putin pe partea cu cabanosi, apoi se presara cascavalul ras.

Se introduce tava la cuptor pana cand pizza este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu coronita de cabanosi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu ton

Postat de rocsi_1612

Pizza cu ton

Blatul: Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza. Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta. Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia. Amestecam usor cu mana si turnam...

Citeste continuarea

Pizza Hawai

Postat de vio_dreams

Pizza Hawai

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 22:07
Ce bine arata!
la 24.05.2020, 22:17
Arată foarte bine...!
la 24.05.2020, 23:27
Eu am citit caltabos i ) Eram in dilema cum sa-mi exprim ne-adeziunea la un preparat cu caltabosi . Nu prea sunt prietena cu ei )
la 24.05.2020, 23:30
la 25.05.2020, 00:12
Imi place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking