Ingrediente
- pt aluat:
- 100 ml apa calduta
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 200 gr faina
- 1/4 cub mic de drojdie proaspata
- pt umplutura:
- tentaculele de la 1 calamar mare
- 1 lingura ulei de masline
- 1 praf de sare si piper
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1/2 macrou afumat
- 1 mana de masline Kalamata
- 1/2 ceapa rosie
- 200 cascaval
- pt sos:
- 100 ml suc de rosii de casa
- 1 praf de sare si piper proaspat macinat
- 1/2 lingurita musuioc
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita ulei de masline
Mod de preparare
Aluatul de pizza a fost framantat in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit pt 15 minute.
Intre timp am pregatit umplutura pt pizza: cascavalul l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, macroul l-am curatat de oase si l-am rupt in bucatele, iar tentaculele de calamar le-am pus pt 10 minute la marinat in 1 lingura ulei de masline si zeama de lamaie, un praf de sare si piper. Dupa marinare le-am pus la calit intr-o tigaie pt 3-4 minute si le-am taiat apoi bucati mai mici.
Pt sos: am amestecat toate ingredientele, pe care le-am pus mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia. Dupa ce aluatul a crescut, am intins cu sucitorul aluatul, dandu-i o forma rotunda. L-am pus in tava de pizza, peste aluat am pus sosul, cascavalul ras, bucatile de calamar, macroul afumat, maslinele si ceapa rosie taiata pestisor. Am lasat tava pe caloriferul cald pt 10 minute, apoi am dat-o la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu macrou afumat si calamar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|