Ingrediente
ALUATUL
- 500g faina
- 300 ml apa calduta
- 1 cub mic de drojdie (25 g)
- 1 lingura sare
- 1 linguri zahar
- 3 linguri de ulei de masline
UMPLUTURA
- 200 g telemea rasa amestecata cu iaurt grecesc
- 4-5 linguri ketchup
- salam uscat
- sunca
- masline
- ciuperci
- amestec de condimente Italia (Kaufland)
- cascaval
- porumb din conserva
- sare, piper
Mod de preparare
Se sfarama drojdia cu o furculita si se amesteca cu apa calduta in care am dizolvat zaharul. Se presara putina faina si se lasa la crescut 10=15 minute.
Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face o groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat elastic si care nu mai lipeste. Se lasa la crescut o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Se rastoarna pe masa (nu necesita faina in plus) si se imparte in doua parti. O parte se intinde cu sucitorul in tava asternuta cu hartie de copt, cealalta se intinde intr-o fasie lunga, lata de o palma. Pe fasia de aluat se intinde telemeaua rasa si amestecata cu iaurt, se ruleaza sul, si apoi se taie felii late de 2cm. Se aseaza fiecare bucata pe marginea aluatului de pizza.
Se unge blatul cu ketchup. Se presara cu salam, ciuperci, masline, porumb, fiecare dupa placere si in functie de ce are in frigider. Se condimenteaza.Se rade cascavalul si se introduce in cuptor. Se coace la 200 de grade timp de 20 de minute (sau dupa cum stiti ca va coace cuptorul).
Pofta bune si multumesc diana_k!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu margine de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|