Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Postat de momo121 in Pizza
3 Oct 2017 | 4213 vizualizari
Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

       Bucatarasul nostru ne-a cam pus la treaba :D asa ca nu am dat inapoi si m-am apucat de treaba. Am vrut sa fac ceva diferit din ingredientul secret si anume "NUCA" si chiar mi-a iesit o minunatie de pizza,  aroma perelor dulci, gorgonzola sarata si nucile coapte si crocante...mmm o bunatate! Cand era in cuptor, ii spun sotului ca miroase a pizza de restaurant :))

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 250-300g faina
  • Topping:
  • 1 bila mozzarella (125g)
  • 1 para tare
  • 200 g branza gorgonzola
  • o mana de nuci

Mod de preparare

        Intr-un bol, punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute, pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

    Dupa ce aluatul de pizza a crescut frumos, il impartin in 2 si fiecare bucata o intindem cu ajutorul unui facalet pe o hartie de copt (sa fie ma usor de tranferat aluatul intins in tava), apoi incepem sa  "montam" pizza cu ingredientele mentionate. 

       Eu am pus asa: Am acoperit blatul cu mozzarella, pe urma am pus felii de para subtiri cu tot cu coaja, am acoperit cu branza gorgonzola si la final am adaugat o mana buna de nuci pisate.

Atentie: Aluatul de pizza nu trebuie incarcat foarte mult!

Dam pizza la cuptor pentru 20 minute. 

O pizza altfel, dar nemaipomenit de buna! O recomand cu incredere! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu nuci, pere si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu muschi file si masline

Postat de Creatsa

Pizza cu muschi file si masline

Intr-un bol pune 300 g faina si sarea . Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si putina apa calduta. Peste faina pune drojdia ,apa calduta si amesteca bine cu o lingura de lemn....

Citeste continuarea

Pizza cu pui si legume

Postat de vio_dreams

Pizza cu pui si legume

Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare apoi framantam usor. Lasam la dospit. Cat creste aluatul pregatim umplutura. Taiem pieptul de pui cubulete mici. Intr-un vasde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2017, 16:55
la 03.10.2017, 17:43
Foarte bună, combinația!
la 03.10.2017, 18:09
Ce combinatii combinate luate cate k la ce putere ai vrut tu....
la 03.10.2017, 18:31
Am nimerit combinatiile astea...sigur le-ar placea la toti cei care vor incerca aceasta pizza!
la 03.10.2017, 19:05

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking