Pizza cu prosciutto

Postat de mirciss25 in Pizza
4 Noi 2014 | 2530 vizualizari
Pizza cu prosciutto

Wow, FANTASTIC! Credeți-mă ca este prima dată când fac pizza si blatul este patruns si un pic crocant. Prima pizza am făcut-o la 16 ani, si a iesit ca un c.., si de atunci tot incerc să găsesc reteta care să imi arate un blat pătruns si crocant! La un moment dat am crezut că doar cu un cuptor pe lemne sau un cuptor de restaurant te poate ajuta sa faci așa ceva, dar defapt sunt căteva “chichițe” de care trebuie sa ții cont. O să descrie rețeta pentru 2 pizze normale de cca. 25cm diametru. Deci…iată rețeta:

Ingrediente

  • Topping:
  • 150 ml roșii tocate in suc de rosii
  • 1 mână de buscuioc proaspat ( 2 lingurite busuioc uscat)
  • 200g mozzarella
  • 1 ardei capia roșu
  • 1 ceapă roșie medie
  • 200g prosciutto ( puteți folosi ce mezel sau specialittate de carne vreți )
  • 1 mână mare de salată rucola
  • ulei masline si otet balsamic pentru dressing
  • Pt.blat:
  • 250g faină
  • 7g drojdie
  • 1 lingurița zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 160-180ml apă căldută

Mod de preparare

Prima dată, intr-un castron măricel amestecăm făina, drojdia și sarea peste care adăugam apă calduță până in momentul in care obiținem o cocă maleabilă, și care se lipeste un pic de degete, în acest moment adaugam uleiul. Dacă coca este incă lipocioasă mai adăugăm un pic de făină și o transformăm într-o bilă. Lăsăm coca in castron si o lasăm într-un loc cald la dospit cel puțin 30 minute ( eu am bagat coca in cuptor la 50 grade)

Îincingem cuptorul la 240 grade.

Frământăm coca cu un pic de făină si o impărțim in 2 portii egale. Luați o bucată si o intendeți intr-o foaie de 2 maxim 3 mm grosime, căt puteți de subțire. Puteți sa ii dati ce formă doriți, in funcție de ce fel de tavă aveti, formati un fel de bordura pe margini. Eu am o piatră pentru pizza pentru cuptor de bucatarie rotundă. Indicat este să incingeți tava odată cu cuptorul.

Intr-un blender băgați roșiile din cutie, impreună cu o mană de busuioc proaspăt ( sau 2 lingurițe de busuioc uscat), un praf de sare, uleiul de măsilne si macinati până devine o pastă.

Puneți pasta deasupra blatului cu o lingură si intindeți uniform un strat de 2-3 mm, adăugați mozzarella făcută bucățele, ardeiul si ceapa tăiată julienne. Ultima dată adăugați fâșiile de prosciutto deaspura.

Puneți niste mălai fin pe un blat de lemn, si trageți toata pizza pe el. Cănd cuptorul este incins, transferati pizza in cuptor in tava in care ați ales sa coaceți pizza. Lasați in cuptor pentru 12-15 minute.

Dupa ce ați scos la cuptor pizza, lasați-o sa se raceasca si intre timp faceți salata de rucola. Într-un castron puneți rucola, 1 lingurița de ulei de măsline, un strop de oțet balsamic, un praf de sare și piper, amestecați bine si puneți deasupra pizzei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza rulata

Postat de panacris

Pizza rulata

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Mini-pizza cu iaurt in aluat

Postat de Pungasa_Rogue

Mini-pizza cu iaurt in aluat

Intr-un castron se pun iaurtul, faina cernuta, praful de copt si putina sare si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2014, 12:05
delicioasa
la 04.11.2014, 12:09
la 04.11.2014, 12:19
Arata foarte bine!
la 04.11.2014, 12:46
la 04.11.2014, 12:51
Buna pizza!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking