Pizza cu prosciutto si capere

Postat de Angelica in Pizza
8 Oct 2013 | 2990 vizualizari
Pizza cu prosciutto si capere

Imi place pizza de nu mai pot in orice fel si chip!!! De data asta am incercat o combinatie mai indrazneatza si am pus pe pizza si capere.Bine am facut, caci, este un ingredient foarte potrivit. Enjoy!

Ingrediente

  • -750 gr. faina alba
  • -5 linguri de ulei de masline
  • -1 lingura drojdie uscata
  • -1 lingura de zahar
  • -1 lingurita de sare
  • -500 ml.apa calduta
  • Topping:
  • -ketchup Univer
  • -250 gr. prosciutto
  • -1 dovlecel potrivit de mare
  • -3 linguri de capere
  • -200 de.cascaval
  • -200 gr.boabe de porumb
  • -cimbru si oregano uscat
  • -busuioc proaspat

Mod de preparare

1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa.Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.

2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.

3.Impartim aluatul in 2-4 bucati, depinde cat de mari vreti sa fie pizza, modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana si tripleaza volumul.

4.Intre timp punem o tigaie grill pe foc si prajim pana se inmoaie dovlecelul taiat rondele fine.

5.Cand aluatul a crescut, luam cate o bila, o punem pe masa pudrata lejer cu faina si o intindem usor cu degetele  pana aluatul este subtire cam de 1 cm.Asezam aluatul pe o tava de pizza, il ungem cu ketchup Univer si presam lejer putin cimbru si oregano uscat.

6.Punem deasupra felii de prosciutto, rondele de dovlecei, capere, boabe de porumb si cascaval razuit.

7.Dam tava  la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.

8.Cand scoatem tava, decoram pizza cu frunze de busuioc proaspat(cine doreste si cu cimbru) si servim calda.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto si capere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza prosciutto e funghi

Postat de Corina33

Pizza prosciutto e funghi

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2013, 16:51
la 08.10.2013, 17:03
am vazut la Jamie o pizza asa, atat de bine arata!
la 08.10.2013, 17:12
Mersi MotanLaOale!Inseamna ca e de bine, nu?
la 08.10.2013, 17:12
Mersi Corina!Pizza e super pentru ca o poti face cu orice ai prin casa, mereu rezultatul va fi surprinzator.Pup!
la 08.10.2013, 17:49
super arata! Wow...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking