Pizza cu rucola si prosciutto crudo

Postat de Oana in Pizza
31 Mar 2010 | 11154 vizualizari
Pizza cu rucola si prosciutto crudo

Dupa ce am savurat din priviri reportajul lui Cristi despre Siclia, m-am hotarat sa incerc aceasta pizza, sincer, numai la ea ma gandeam :) Este de vis, intr-adevar! si inca nu mi-a iesit blatul ca la mama lui acasa si nici cuptor de pizza n-am...deci nu pot decat sa-mi imaginez cum era cea mancata de Cristi :) Oricum, mi-a iesit o bunatate! Ce modesta sunt...

Ingrediente

  • un blat de pizza
  • suc de rosii
  • busuioc uscat
  • mozzarella
  • 1 vanata(eu am avut la congelator, coapta)
  • o mana mare de rucola
  • cateva felii de prosciutto crudo
  • parmezan ras

Mod de preparare

Blatul de pizza il fac la masina de paine, dupa reteta de aici.

Sucul de rosii se intinde peste blat, in strat mai gros, se presara cu busuioc uscat. Se aseaza felii de mozzarella din belsug, apoi vinetele. Aici, nu am inteles exact cum ar trebui sa fie vinete, m-am gandit ca merg si crude, feliute foarte subtiri...cum nu aveam, am scos din congelator vinete coapte si am asezat din loc in loc printre feliile de mozzarella. Recunosc, are un gust nemaipomenit de la vinete!

Cuptorul trebuie sa fie bine incins, se pune tava pe gratarul de sus si se lasa pana s-a copt blatul.

Se scoate tava si imediat se aseaza feliile de proscitto crudo si rucola, apoi se presara parmezan ras si se stropeste cu ulei de masline.

Puteti citi aici Jurnalul de Sicilia al lui Cristi PapaBun, cu sfaturi super, ultra, mega :|)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rucola si prosciutto crudo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan

Postat de vio_dreams

Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan

Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2010, 22:57
oh, Doamne, ce buna poate fi! Trebuie s-o incerc neaparat
la 31.03.2010, 23:03
la 31.03.2010, 23:19
Oana, ce-ai facut, ma, ziua pizza?
la 31.03.2010, 23:53
Daaa, ma credeti ca numai la ea imi statea gandul?? iar cealalta pizza pt. Vlad, vroiam s-o fac cu anghinare cat am cautat...si n-am gasit sub nici o forma...la mega image nu mai are, era la borcan...pana nu o fac si pe-aia nu ma las Plus ca mi-am luat tava speciala de pizza , cea din poza, e noua
la 01.04.2010, 00:23
Brandusa, e minunata Eu ador rucola, imi place foarte mult, iar combinatia e de vis

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking