Pizza cu prosciutto crudo si anghinare

Postat de caroline in Pizza
9 Oct 2013 | 8356 vizualizari
Pizza cu prosciutto crudo si anghinare

In Italia se numesc carciofi ...la noi am inteles ca le zice anghinare...Mie mi-a placut combinatia cu prosciutto crudo !!!

Ingrediente

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 250 ml apa
  • 1 cub drojdie
  • un varf sare
  • 4 linguri ulei masline
  • suc de rosii
  • 150 gr prosciutto crudo
  • 100 gr anghinare in otet

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia dizolvata in prealabil in apa calda cu un varf de sare.

Adaugam uleiul si framantam pana ce aluatul va deveni elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Dupa ce a dospit,mai framantam putin aluatul dupa care intindem o foaie rotunda.

Ungem blatul cu sucul de rosii si asezam prosciutto crudo taiat fasii si anginarele spalate de otet si uscate cu un servet de hartie.

Dam la cuptor la 180 grade pana ce se rumeneste frumos.

Se serveste calda !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto crudo si anghinare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu must, struguri si smochine

Postat de Corina33

Pizza cu must, struguri si smochine

Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia, scortisoara si sarea. Se storc strugurii cu un storcator de fructe. Se adauga100 ml must peste faina si se framanta impreuna cu uleiul si cu mierea....

Citeste continuarea

Pizza cu carne de porc si ciolan

Postat de MotanLaOale

Pizza cu carne de porc si ciolan

Aluatul se face ca in reteta postata de aluat de pizza. Se toaca ceapa si se caleste 3-4 minute in ulei. Se adauga si carnea si se mai caleste 5-6 minute si se pune la racit. Se unge tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2013, 10:56
buuun
la 09.10.2013, 11:06
Ahaa, pentru asta era anghinarea.
la 09.10.2013, 11:09
si eu am facut cu anghinare dar si combinatia ta e buna si am mancat si pe aici prin pizzeriile italiene
la 09.10.2013, 11:22
Artischoke
la 09.10.2013, 11:26

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking