Ingrediente
- Pentru blat:
- 250 g faina
- 125 ml lapte caldut
- 1/2 plic drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- un praf de sare
- un varf de cutit zahar
- Pentru topping:
- 6 linguri sos de rosii cu oregano
- 100 g sunca feliata
- 200 g ciuperci
- 150 g mozzarella
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut minim 30 de minute, maxim o ora.
Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt (de ex. tava de la aragaz). Se intinde aluatul cu sucitorul sau cu mana, cum preferati, si se aseza in tava. Se unge cu sosul de rosii, se aseaza feliile de sunca intregi sau rupte bucati, ciupercile, iar deasupra mozzarela rupta si ea bucatele.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, la 180-200 de grade.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|