Pizza prosciutto e funghi

Postat de Corina33 in Pizza
28 Sep 2013 | 3777 vizualizari
Pizza prosciutto e funghi

O pizza foarte usoara, cu un blat pufooooosss si un topping simplu dar bun!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • un varf de cutit zahar
  • Pentru topping:
  • 6 linguri sos de rosii cu oregano
  • 100 g sunca feliata
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mozzarella

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut minim 30 de minute, maxim o ora.

Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt (de ex. tava de la aragaz). Se intinde aluatul cu sucitorul sau cu mana, cum preferati, si se aseza in tava. Se unge cu sosul de rosii, se aseaza feliile de sunca intregi sau rupte bucati, ciupercile, iar deasupra mozzarela rupta si ea bucatele. 

Se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, la 180-200 de grade.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza prosciutto e funghi

Postat de Bucataras

Pizza prosciutto e funghi

Pune 3 linguri de sos de pizza pe blat; Da mozzarella pe razatoare si pune-o deasupra; Taie prosciutto fasii si asaza-le deasupra; Taie ciupercile subtire si adauga-le peste;...

Citeste continuarea

Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

Postat de Sylvia

Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

  Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie amestacat cu lapte  caldut si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2013, 12:06
la 28.09.2013, 12:07
Tare buna!!
la 28.09.2013, 12:11
arata super!!
la 28.09.2013, 12:15
la 28.09.2013, 12:23
Asa Corina nu te lasa!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking