Pizza cu somon afumat

Postat de Sylvia in Pizza
12 Aug 2010 | 8589 vizualizari
Pizza cu somon afumat

Pentru ca zilele trecute am avut seara de pizza si asa cum v-am zis de fiecare data incerc o combinatie noua, va prezint azi pizza cu somon afumat si ardei rosu.

Ingrediente

  • Avem nevoie de aluat  de pizza ( facut dupa reteta clasica 500 grame faina, 25 grame drojdie proaspata, sare, apa calda, ulei de masline la final )
  • Pentru garnitura am pus amestec de branzeturi :
  • mozzarella proaspata ,
  • cascaval si comté ras,
  • sos de rosii,
  • cateva felii de somon afumat maruntite,
  • o jumatate de ardei capia taiat rondele subtiri,
  • putin oregano maruntit si o jumatate de lingurita de ierburi aromate uscate ( au in compozitie, mai multe ierburi uscate aromate printre care ciboulette, coriandru,  bucati mici de usturoi uscat…superba combinatia chiar si la pizza) .

Mod de preparare

Avem nevoie de aluat  de pizza ( facut dupa reteta clasica 500 grame faina, 25 grame drojdie proaspata, sare, apa calda, ulei de masline la final )  pe care eu dupa ce il las la dospit in tin la frigider macar 30 de minute, dupa ce il scot si il intind are alta textura si se lucreaza mult mai usor si creste mai bine la cuptor.

Preparare : intindem un blat de pizza subtire cu bordura putin mai groasa, eu nu folosec ruloul pentru intins la pizza si il intind cu mana ( sa respect traditia ) daca sunt in graba mare bag ruloul dar este mai bine intins cu mana ca zic ca am testat ambele variante. Asezam peste blat un strat subtire de sos de rosii si presaram putin oregano si apoi  adaugam stratul de branza .

 Adaugam apoi bucatile de somon si rondele de ardei, mai presaram putine ierburi aromate si este gata pentru cuptor .

  Am  lasat-o 12 minute in cuptorul incins la 220 de grade, eu am o tava perforata speciala de pizza  si a fost suficient atat daca trebuie adaptati timpul de coacere in functie de tava si de cuptor.  A iesit suuuper buna si aromata, am presat peste ea dupa ce am scos-o din cuptor putin ciboulette taiat rondele fine . Eu am servit-o cu ulei  picant de pizza presarat intr-un fir fin peste ea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu somon afumat la tigaie

Postat de Corina33

Pizza cu somon afumat la tigaie

Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 2 pizza de 24 cm diametru. Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si drojdia. Separat se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga uleiul si se...

Citeste continuarea

Pizza cu somon

Postat de comanligia

Pizza cu somon

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute. Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2010, 13:13
foarte buna arata fantastic tu esti specialista la facut pizza am observat, sotul e innebunit , o sa ma inspir dupa retetele tale sa stii!
la 12.08.2010, 13:27
Rivka vezi ca nu e bine ca apoi nu te mai scoate sotul in oras la pizza al meu zice ca numai la o pizzerie de aici gaseste pizza mai buna . NU e mare secret, sa faci un aluat bun cu faina de paine si daca sta putin la frigi e perfect. Plus ingrediente de calilate mereu, asta face pizza buna. Imi pare rau ca atunci cam luat cuptorul nu am luat electric era mult mai bun la pizza ca poti programa caldura si de sus si de jos, eu o coc normal si cateodata mai pun grill-ul din cuptor pe ea un minut daca nu e rumenita.
la 12.08.2010, 13:28
Oooo, ce bine arata! 5 furcu!
la 12.08.2010, 13:31
ce bine aratasi ce buna eyami,yami
la 12.08.2010, 13:34
Multumesc fetelor sunt curioasa daca ne-am aduna la o masa o data si fiecare ar aduce ceva bun, la ce bunatati stiti sa faceti toate cum ar arata masa aceea

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking