Pizza cu somon afumat la tigaie

Postat de Corina33 in Pizza
15 Oct 2013 | 4204 vizualizari
Pizza cu somon afumat la tigaie

Deci in primul rand nu ma asteptam sa-mi iasa din prima pizza la tigaie! Apoi nu ma asteptam sa-mi placa asa de mult asta cu somon, nu ca nu mi-ar place somonul, dar nu-l suport afumat......dar ce sa fac daca m-am trezit ca mi-a cumparat barbatul fara sa ma intrebe......bine ca a uitat sa cumpere unt!:)):)) Ideea e ca e foarte buna si cu somon afumat si la tigaie! E viva!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru topping
  • 100 g somon afumat
  • 150 g mozzarella feliata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 fir de ceapa verde
  • 6 linguri sos de rosii cu oregano

Mod de preparare

Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 2 pizza de 24 cm diametru.

Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si drojdia. Separat se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga uleiul si se toarna peste faina. Se framanta aluatul 5 minute, se imparte in 2 bile egale si se lasa la dospit in loc caldut minim 30 de minute.

Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se intinde o bila de aluat cu mainile cat sa fie de dimensiunea tigaii, se pune in tigaie si se lasa 3-4 minute sa se coaca pe fiecare parte.

Cand e gata se adauga toppingul: sos de rosii, somonul taiat bucatele, feliile de mozzarella, ardeiul si ceapa taiate felii. Se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa cateva minute cat sa se topeasca branza, apoi se taie si se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu somon afumat la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu ton (varianta mea)

Postat de simonacallas

Pizza cu ton (varianta mea)

Drojdia am amestecat-o cu zahărul şi am lăsat-o 1 minut să se lichefieze, timp în care am încălzit apa. Am turnat apa caldă peste drojdie, am presărat o linguriţă de făină...

Citeste continuarea

Pizza Expres

Postat de vio_dreams

Pizza Expres

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit . O lasam pana isi dubleaza volumul ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2013, 19:04
Mama ce bine arata
la 15.10.2013, 19:06
Ei, n-arata chiar asa grozav Danuta, ca n-avui chef de poze! Bine ca nici de pizza n-am avut eu chef, dar nah, cine m-a pus sa ma inscriu in concurs! Oricum multumesc mult si te pup!
la 15.10.2013, 19:09
Cu somon afumat, tare buna cred ca este!
la 15.10.2013, 19:14
Meri si pe mine m-a surpins, eu nu pot sa-l mananc, dar pe pizza e altceva!
la 15.10.2013, 19:41
buna!!!!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking