Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă caldă și ulei, la urmă, pentru definitivare. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, timp de 30 de minute.
Între timp, se curăță ciupercuțele, se spală și se feliază.
Se spală, se curăță ardeii de cotoare și semințe, după care se taie julienne.
Se taie șunca presată și se pregătesc măslinele, iar roșiile cherry se înjumătățesc.
Se răzuie cașcavalul și apoi se prepară sosul de roșii din: suc de roșii, sare, zahăr, piper, ulei de măsline, usturoi pisat, busuioc și oregano.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se frământă timp de 1-2 minute și se întinde o foaie cu grosimea de 5-6 mm.
Se pune foaia de aluat în tava unsă cu ulei în prealabil. Se unge foaia de aluat cu sos de roșii și se presară 1/3 din cantitatea de cașcaval răzuit.
Se pun apoi pe foaia de aluat toate ingredientele, se stropește pizza cu două-trei linguri de sos și la urmă se presară oregano și busuioc uscat.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și se rumenește pizza.
Se porționează și se servește fierbinte, imediat ce se scoate din cuptor. Se asociază cu restul de sos de roșii.