Pizza cu ton si blat de malai

Postat de oanapl in Pizza
22 Noi 2020 | 3498 vizualizari
Pizza cu ton si blat de malai

E prima dată când încerc un blat cu mălai (făină de porumb). A ieșit puțin mai crocant și a fost foarte bun.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 320 făină albă
  • 130 făină porumb (malai)
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță sare
  • 200ml apă călduță
  • pentru topping:
  • 2 conserve ton în sos propriu
  • 100g boabe de porumb
  • 1 ardei gras roșu
  • 50g măsline fără sâmburi
  • 200 g mozzarella
  • ketchup
  • 2-3 roșii cherry

Mod de preparare

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și se frământă un aluat.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă într-un loc ferit de curent. 

Eu am pus toate îngredientele în mașina de făcut pâine și am obținut aluatul.
După ce s-a dublat ca mărime, se întinde o foaie și se pune în tava cuptorului (30x37 cm) unsă cu ulei. 
Se unge aluatul cu sos de roșii sau ketchup, cu ajutorul unui penson, iar apoi se presară ingredientele deasupra.
Ardeiul, măslinele și roșiile se taie felii și se adaugă peste aluat. Se presară deasupra boabele de porumb și tonul scurs de sos.
Jumătate din cantitatea de mozzarella se taie cubulețe și se adaugă peste compozitie și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade.
Se scoate tava, se presară restul de mozzarella rasă și se presară deasupra și se mai lasă 2-3 minute la cuptor.
Se lasă să se răcească puțin și se servește cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si blat de malai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu carne si legume

Postat de timea

Tarta cu carne si legume

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc...

Citeste continuarea

Pizza cu trei feluri de brânză

Postat de iri_love

Pizza cu trei feluri de brânză

Aluatul: Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină.  Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2020, 16:59
la 22.11.2020, 17:15
Interesant cu blatul de malai!
la 22.11.2020, 18:06
Mulțumesc Motanel!
la 22.11.2020, 18:06
Mulțumesc Mirela!
la 22.11.2020, 18:44
Nu am facut niciodata cu blat de malai. Cred ca fost buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking