Ingrediente
Blat:
- 350 g faina
- 2 linguri ulei
- 25 g drojdie
- o lingurita zahar
- 150 ml lapte caldut
- 2 oua
Topping:
- pasta de rosii
- condimente, sare, busuioc, oregano...
- 2 cutii cu ton
- porumb
- 2 cepe
- masline
Mod de preparare
Blat: Se pune faina intr-un bol, se face un cuib in mijloc si punem drojdia dizolvata in lapte caldut, amestecam cu o lingura, in mijloc, acoperim bolul si lasam sa creasca maiaua 15 minute. Dupa ce a crescut maiaua adaugam ouale, uleiul, sarea,zaharul si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa creasca, la caldura, circa 30-40 de minute.
Se intinde un blat subtire si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.
Se intinde sosul de rosii pe blat, se adauga condimetele(rozmarin,busuioc,oregano), punem felii de ceapa , feliate subtire, ton, presaram porumb, maslinele si bagam tava lin cuptorul preincalzit , la temperatura medie, pana cand se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|