Pizza de post, cu ciupercute intregi

Postat de RODIMUR in Pizza
15 Dec 2019 | 3016 vizualizari
Pizza de post, cu ciupercute intregi

De dragul ciupercuțelor acestea întregi m-am decis să fac o pizza, de post, pentru că suntem în Postul Crăciunului. A fost foarte bună și consistentă. Ca urmare, s-a terminat imediat, câte două porții pentru fiecare, așa că sunt sigură că voi repeta această experiență culinară. 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 1 borcan de ciupercuțe conservate întregi (280 grame)
  • 100 grame de cașcaval vegetal
  • 1 ardei capia
  • 12-14 roșii cherry
  • măsline feliate
  • 5-6 linguri de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • Pentru sosul de roșii:
  • 150 ml de suc de roșii
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • oregano
  • boia de ardei
  • busuioc uscat
  • 1 cățel de usturoi (pisat)
  • piper

Mod de preparare

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă caldă. După încorporarea acestor ingrediente se adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui și se mai frământă aluatul 1-2 minute, până ce devine elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să dospească, timp de 30 de minute.

Între timp se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie julienne.

Se scot ciupercuțele din borcan, se clătesc în mai multe ape reci și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine.

Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc.

Se răzuiește cașcavalul feliat.

Pentru servit, preparați între timp un sos de roșii din: suc de roșii, sare, zahăr, piper, boia de ardei, oregano, busuioc. 

Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta înfăinată și se mai frământă 1-2 minute, ca să devină mai ferm și să se elibereze bulele de aer.

Se întinde o foaie de aluat cu grosimea de 5-6 mm, care se pune în tava unsă cu ulei în prealabil.

Se unge foaia de aluat cu 5-6 linguri de suc de roșii, se condimentează cu: sare, piper, oregano și busuioc, după care se presară deasupra 2/3 din cantitatea de cașcaval răzuit.

Se taie piciorușele ciupercuțelor și pălărioarele se aranjează frumos și uniform pe toată suprafața. Folosiți și piciorușele tăiate ale ciupercuțelor, distribuindu-le în centrul pizzei.

Se adaugă apoi: jumătățile de roșii cherry, măslinele feliate și feliile de ardei capia. Se mai stropește pizza cu 2-3 linguri de suc de roșii, se presară: sare, piper și busuioc uscat și la urmă se presară și restul de cașcaval răzuit.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, pentru 20-25 de minute, până ce se topește cașcavalul și pizza se rumenește ușor. Se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post, cu ciupercute intregi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu ceapa verde

Postat de Constelatialeu

Pizza cu ceapa verde

Blat :Intr-un castron cernem faina,adaugam sarea,amestecam,apoi facem loc in centru si punem drojdia faramitata,adaugam apa calduta si incepem sa omogenizam incorporind si faina,mai adaugam apa...

Citeste continuarea

Pizza Quattro Stagioni cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza Quattro Stagioni cu blat Alka Pizza Casei

Se intinde ketchup-ul pe blatul de pizza; Se da cascavalul pe razatoare si se pune peste; Se adauga sunca pe o parte a pizzei (pe un triunghi); Se taie ciupercile rondele subtiri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2019, 23:23
Ce bine arată!
la 16.12.2019, 00:16
Mulțumesc frumos, Oana!
la 16.12.2019, 00:46
la 16.12.2019, 07:12
Yummy! Bună!
la 16.12.2019, 08:04
Mulțumesc frumos, Merișor!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking