Pizza grill cu spanac

Postat de mirela0911 in Pizza
8 Mai 2011 | 3330 vizualizari
Pizza grill cu spanac

Aveam cateva frunze de spanac in frigider si am vrut sa fac ceva cu ele sa nu le arunc, asa ca am cautat pe internet si am gasit aceasta pizza, delicioasa si foarte satioasa.

Ingrediente

  • aluat pt blatul de pizza
  • 300g spanac
  • 2 lg ulei masline
  • 1 cup mozzarela
  • 150g piept de pui
  • sare, piper
  • sos Alfredo

Mod de preparare

Am facut un aluat din faina, drojdie, apa, sare si putin ulei. L-am lasat la dospit.

Spanacul bine spalat se pune la fiert si apoi taiat dupa ce s-a scurs bine.

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se raceste si se toaca maruntel (eu l-am dat la robot).

Sosul se pune la foc, se adauga piperul dupa care adaugam spanacul. Se amesteca bine si se pastreaza la cald.

Dupa ce a crescut aluatul, il intindem in forma de cerc. Deasupra ungem cu o lingura de ulei iar partea unsa o punem intr-o tigaie de gratar (in reteta originala era pe gratar, eu am pus in tigaie pt gratar) si o lasam sa se coaca aproximativ 5 minute sau pana se rumeneste frumos. Se unge partea de deasupra cu cealalta lingura de ulei si se intoarce.

Dupa cele aproximativ 5 minute, se ia aluatul si se pune intr-o tava de tarta, se toarna peste aluat sosul cu spanacul, se presara carnea de pui iar deasupra mozzarela data pe razatoarea mare. Se da la cuptor pana se topeste mozzarela si prinde culoare. Se serveste calda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza grill cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza casei

Postat de Ina

Pizza casei

( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz ) Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi  treptat  si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de...

Citeste continuarea

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Postat de Corina33

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2011, 13:33
N-am incercat cu spanac, dar trebuie sa fie buna
la 08.05.2011, 14:10
Si eu am fost surprinsa cat de buna este
la 08.05.2011, 14:22
Si noua ne-a placut pizza cu spanac!
la 08.05.2011, 15:21
la 08.05.2011, 15:24
n-am papat pana acum dar cred ca e foarte buna dupa cum arata...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking