Pizza grill cu spanac

Postat de mirela0911 in Pizza
8 Mai 2011 | 3329 vizualizari
Pizza grill cu spanac

Aveam cateva frunze de spanac in frigider si am vrut sa fac ceva cu ele sa nu le arunc, asa ca am cautat pe internet si am gasit aceasta pizza, delicioasa si foarte satioasa.

Ingrediente

  • aluat pt blatul de pizza
  • 300g spanac
  • 2 lg ulei masline
  • 1 cup mozzarela
  • 150g piept de pui
  • sare, piper
  • sos Alfredo

Mod de preparare

Am facut un aluat din faina, drojdie, apa, sare si putin ulei. L-am lasat la dospit.

Spanacul bine spalat se pune la fiert si apoi taiat dupa ce s-a scurs bine.

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se raceste si se toaca maruntel (eu l-am dat la robot).

Sosul se pune la foc, se adauga piperul dupa care adaugam spanacul. Se amesteca bine si se pastreaza la cald.

Dupa ce a crescut aluatul, il intindem in forma de cerc. Deasupra ungem cu o lingura de ulei iar partea unsa o punem intr-o tigaie de gratar (in reteta originala era pe gratar, eu am pus in tigaie pt gratar) si o lasam sa se coaca aproximativ 5 minute sau pana se rumeneste frumos. Se unge partea de deasupra cu cealalta lingura de ulei si se intoarce.

Dupa cele aproximativ 5 minute, se ia aluatul si se pune intr-o tava de tarta, se toarna peste aluat sosul cu spanacul, se presara carnea de pui iar deasupra mozzarela data pe razatoarea mare. Se da la cuptor pana se topeste mozzarela si prinde culoare. Se serveste calda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza grill cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Postat de deyutzky

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....

Citeste continuarea

Pizza cu carne tocata

Postat de MotanLaOale

Pizza cu carne tocata

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea tocata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2011, 13:33
N-am incercat cu spanac, dar trebuie sa fie buna
la 08.05.2011, 14:10
Si eu am fost surprinsa cat de buna este
la 08.05.2011, 14:22
Si noua ne-a placut pizza cu spanac!
la 08.05.2011, 15:21
la 08.05.2011, 15:24
n-am papat pana acum dar cred ca e foarte buna dupa cum arata...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking