Ingrediente
- Blatul:
- 400-500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 250 ml apa
- 3 linguri ulei
- zahar 1/2 lingurita
- sare 1/2 lingurita
- Toppingul
- pasta tomate 2 linguri
- oregano 1 lingurita
- ulei 1 lingura
- sare 1 vf
- sunca
- ciuperci
- masline
- rosii
- ardei capia
- cascaval
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului veti avea nevoie de un vas incapator in care veti adauga faina, plicul de drojdie uscata care nu necesita dizolvare, sarea, zaharul, uleiul si apa cate putin pana incepe sa se lege aluatul. Cu o lingura de lemn se invarte compozitia pana cuprinde toata faina, dupa care se framanta cu mana. In momentul in care capata o forma, elasticitate si nu se mai lipeste de maini acesta se va lasa sa se odihneasca intr-un vas acoperit cu un prosop la caldura pentru 30 min.
Trecem la pregatirea toppingului prin pragatirea sosului amestecand pasta de tomate, oregano, sare si putin ulei. Urmeaza taierea fina a ciupercilor, maslinelor, carnii, rosiei si ardeiului. Cascavalul se va da prin razatoare intr-un vas pana obtinem aprox 4 linguri.
Cand aluatul a crescut il intindem cu facaletul sau cu mainile avand in vedere sa urmam forma si dimensiunea tavii. Asezam cu grija aluatul in tava unsa cu putin ulei, avand grija sa nu se rupa. Cu o furculita intepam aluatul din loc in loc. Deasupra adaugam sosul de tomate si il intindem uniform. Peste asezam carnea, ciupercile, maslinele, rosiile, ardeiul si cascavalul in asa fel incat sa acoperim toata tava egal.
Dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute si dupa ce trece testul scobitorii putem scoate pizza aburinda. Lasam sa se racoreasca dupa care portionam feliile.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza home made" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|