Pizza la tigaie

Postat de RODIMUR in Pizza
4 Iul 2021 | 662 vizualizari
Pizza la tigaie

N-am mai făcut de mult timp o pizza și chiar ne era poftă, dar cum nu voiam să așteptăm ca aluatul să dospească și nici cu pâine nu mi se pare o soluție, mi-am amintit că aveam pe undeva o rețetă de pizza rapidă, la tigaie. Cred că mai mult timp a durat găsirea rețetei, decât prepararea pizzei, dar nu mi-a părut rău, căci rezultatul a fost pe măsura poftei noastre.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 6 linguri de făină albă
  • 6 linguri de smântână
  • 1 praf de sare extrafină
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns tigaia
  • Pentru umplutură:
  • 50 grame de salam
  • 1/2 roșie
  • 2 linguri de ketchup
  • măsline
  • felii de ardei gras (roșu, galben, verde)
  • 50 grame de emmentaler (cașcaval răzuit)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru decor:
  • frunze de busuioc verde

Mod de preparare

Se pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se taie felii.

Pentru aluat se amestecă ingredientele solide (făina și sarea) și apoi se încorporează treptat oul și smântâna, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Aluatul va fi puțin mai gros decât cel pentru clătite.

Se toarnă uleiul în tigaie, se lasă pe foc până ce se încălzește bine și apoi se adaugă aluatul, care se întinde uniform pe toată suprafața tigăii.

Se pune capacul pe tigaie și se dă la foc mic, până ce aluatul se leagă și se rumenește bine la bază. Atunci se ia tigaia de pe foc, ”se alunecă” foaia de aluat pe un platou și apoi se răstoarnă ușor în tigaie, ca să se rumenească și pe cealaltă parte.

Se unge foaia de pizza cu ketchup și se distribuie pe ea uniform feliile de salam, feliuțele de ardei gras, feliile de roșii și de măsline. 

Se adaugă cașcavalul răzuit (emmentaler) și se condimentează cu: sare, piper și oregano.

Apoi se pune capacul pe tigaie și se dă la foc mic, până ce se topește cașcavalul. Atunci se ia tigaia de pe foc, iar pizza se decorează cu frunze proaspete de busuioc, se porționează și se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Pizza la capac

Postat de katty

Pizza la capac

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Da dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2021, 23:42
Tare bine mai arata !!!
la 04.07.2021, 23:49
Mulțumesc frumos, Mihaela! Chiar eram curioasă să văd cum iese, dar am mâncat-o așa repede, că abia i-am simțit gustul... Musai să mai fac așa pizze, la mare grabă...
la 05.07.2021, 00:04
la 05.07.2021, 00:13
Pai atunci ies cel mai bine !!! Eu ii spun mancare facuta in gluma !!! Acum nu mai mentionez ca experienta si priceperea isi spun cuvantul !!!Ei uite, ce modesta sunt
la 05.07.2021, 00:26

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking