Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 ou
- 6 linguri de făină albă
- 6 linguri de smântână
- 1 praf de sare extrafină
- ulei de floarea soarelui, pentru uns tigaia
- Pentru umplutură:
- 50 grame de salam
- 1/2 roșie
- 2 linguri de ketchup
- măsline
- felii de ardei gras (roșu, galben, verde)
- 50 grame de emmentaler (cașcaval răzuit)
- sare
- piper
- oregano
- Pentru decor:
- frunze de busuioc verde
Mod de preparare
Se pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se taie felii.
Pentru aluat se amestecă ingredientele solide (făina și sarea) și apoi se încorporează treptat oul și smântâna, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Aluatul va fi puțin mai gros decât cel pentru clătite.
Se toarnă uleiul în tigaie, se lasă pe foc până ce se încălzește bine și apoi se adaugă aluatul, care se întinde uniform pe toată suprafața tigăii.
Se pune capacul pe tigaie și se dă la foc mic, până ce aluatul se leagă și se rumenește bine la bază. Atunci se ia tigaia de pe foc, ”se alunecă” foaia de aluat pe un platou și apoi se răstoarnă ușor în tigaie, ca să se rumenească și pe cealaltă parte.
Se unge foaia de pizza cu ketchup și se distribuie pe ea uniform feliile de salam, feliuțele de ardei gras, feliile de roșii și de măsline.
Se adaugă cașcavalul răzuit (emmentaler) și se condimentează cu: sare, piper și oregano.
Apoi se pune capacul pe tigaie și se dă la foc mic, până ce se topește cașcavalul. Atunci se ia tigaia de pe foc, iar pizza se decorează cu frunze proaspete de busuioc, se porționează și se servește imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|