Se face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea uleiului, când aluatul este elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.
Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură:
- se desprind buchețele de broccoli, se spală sub jet de apă și se lasă să se scurgă bine, în strecurătoare;
- roșia se spală și se feliază;
- cașcavalul se răzuiește;
- ardeii grași se spală, se șterg și se taie rondele.
Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se frământă puțin, ca să se elibereze bulele de aer și apoi se întinde cu sucitorul o foaie, cam de 7-8 mm grosime, care se pune în tava de copt, unsă cu ulei în prealabil.
Se mixează oul și se unge foaia de aluat, din abundență, după care se presară cașcavalul răzuit.
Se adaugă apoi celelalte ingrediente: buchețelele de broccoli, feliile de roșie și de măsline, rondelele de ardei grași mini. Restul de ou se poate adăuga, de asemenea, pe alocuri.
Se condimentează pizza cu: sare, piper și oregano și se dă pizza la cuptor, la foc mediu, cam 25-30 de minute, până ce se topește cașcavalul, iar aluatul se rumenește ușor.
Atunci se scoate pizza din cuptor, se porționează și se servește imediat.