Pizza milaneza

Postat de RODIMUR in Pizza
8 Oct 2020 | 3094 vizualizari
Pizza milaneza

Pe vremuri, pentru gătit mă inspiram nu doar din cele 3 cărți de bucate, din casă și încă 3-4 cărțulii de buzunar, cu același profil, pe care le am, ci și din rețetele decupate din revistele pe care le citeam. Am aruncat o parte din decupajele din reviste, dar pe altele le-am păstrat și am descoperit zilele trecute această rețetă de pizza milaneză (era un articol cu 4 feluri diferite) pe care am vrut neapărat să o încerc, dat fiind faptul că era diferită de majoritatea rețetelor văzute până acum. Sigur va părea interesantă și altora, așa că am pozat și rețeta, ca să fie spre atestare... Deși rețeta mi se părea interesantă, am adus unele modificări: am preparat aluatul meu preferat (pentru că nu am dat niciodată greș cu el, a crescut frumos și repede întotdeauna și a fost pufos și gustos după coacere) am folosit o cantitate mai mare de cașcaval, am mai adăugat niște ardei grași mini, am condimentat cu oregano (care-mi place mult) și în ultimă instanță mă gândeam să adaug și un ardei iute, de curiozitate... Bine că n-am adăugat și ardeiul iute, căci unul din cei doi mini ardei grași era deja iute-iute....! Iar pizza a fost foarte gustoasă, pufoasă și bună, iar cașcavalul i-a dat un gust excelent, așa că terminat-o imediat. 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 grame de făină albă
  • 7-8 grame de drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 150-200 grame de broccoli
  • 150 grame de cașcaval
  • 1 ou
  • măsline feliate
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras mini rou
  • 1 ardei gras mini portocaliu
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Se face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea uleiului, când aluatul este elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură:

- se desprind buchețele de broccoli, se spală sub jet de apă și se lasă să se scurgă bine, în strecurătoare;

- roșia se spală și se feliază;

- cașcavalul se răzuiește;

- ardeii grași se spală, se șterg și se taie rondele.

Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se frământă puțin, ca să se elibereze bulele de aer și apoi se întinde cu sucitorul o foaie, cam de 7-8 mm grosime, care se pune în tava de copt, unsă cu ulei în prealabil.

Se mixează oul și se unge foaia de aluat, din abundență, după care se presară cașcavalul răzuit.

Se adaugă apoi celelalte ingrediente: buchețelele de broccoli, feliile de roșie și de măsline, rondelele de ardei grași mini. Restul de ou se poate adăuga, de asemenea, pe alocuri.

Se condimentează pizza cu: sare, piper și oregano și se dă pizza la cuptor, la foc mediu, cam 25-30 de minute, până ce se topește cașcavalul, iar aluatul se rumenește ușor.

Atunci se scoate pizza din cuptor, se porționează și se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza milaneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Hawaii cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza Hawaii cu blat Alka Pizza Casei

Taie ananasul cuburi; Taie ardeii cubulete; Da mozzarella pe razatoare; Taie pieptul de pui fasii si unge-l cu ulei de masline; Potriveste-l de sare si piper si trage-l la...

Citeste continuarea

Pizza Calzone

Postat de rocsi_1612

Pizza Calzone

Aluatul: Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva. Apa o punem pe foc intr-un ibric cat sa fie calduta. Intr-un bol punem faina cernuta, sare si drojdia. Amestecam usor, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2020, 00:27
la 09.10.2020, 00:50
la 09.10.2020, 08:58
Buna pizza! Apropo, am si eu un sertar de foi decupate din reviste de pe vremea cand nu aveam acces la internet.Cred ca ar trebui sa ma mai inspir si eu de pe acolo!
la 09.10.2020, 09:01
Îți mulțumesc frumos, Andra!
la 09.10.2020, 09:02
Să știi Katty că este o bună idee... Mulțumesc pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking