Ingrediente
- Pentru 3 portii avem nevoie de :
- 3 felii mari de paine feliata subtire,
- 100 ml lapte,
- putina sare,
- piper alb si verdeturi aromate uscate ( ceva amestec pentru salate am pus eu ) ,
- sos de rosii,
- mozzarella si cascaval ras,
- 2 felii de jambon,
- ciuperci champinion,
- oregano maruntit
Mod de preparare
Intr-o farfurie amestecam laptele cu sare, putin piper alb si verdeata uscata.
Amestecam laptele sa se omogenizeze combinatia si trecem rapid feliile de paine prin el cat sa se imbibe foarte putin fara sa se inmoaie prea tare, gestul trebuie facut foarte repede. Asezam feliile de paine pe o tava de pizza.
Le garnisim apoi dupa plac, eu am pus un strat subtire de sos de rosii, cascaval si mozzarella rase, bucatele de jambon si ciuperci champinion. La sfarsit presaram putin oregano .
Asezam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 2-3 minute apoi scadem la 180 de grade si lasam inca 10 minute pana se rumeneste si se topeste cascavalul. Temperatura este asa mica pentru a nu se arde feliile de paine. Cand sunt rumenite marginile putem sa scoatem tava.
Se mai presara deasupra putin oregano sau busuioc maruntit in functie de preferinte.
A iesit excelenta, foarte aromata si blatul de paine foarte bun, initial s-a inmuiat putin de la lapte apoi a format o crusta crocanta de la coacere. Noi am fost foarte incantati de rezultat, o sa repet reteta. Este excelenta pentru un mic dejun tarziu de we .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe felii de paine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|