Pizza pufoasa

Postat de Ina in Pizza
25 Mai 2010 | 17676 vizualizari
Pizza pufoasa

Pentru blatul asta am facut zeci de incercari, intrucat cautam unul care sa nu fie crocant, deoarece nu-i place sotului sa se chinuie taind blatul de pizza :))). Acum, aceasta pizza a devenit "specialitatea casei" , fiind pe gustul tuturor ;) Va invit cu placere s-o incercati si s-o gustati .

Ingrediente

Pentru blat:   
  • 5 oua
  • cca. 600 g faina
  • 500 ml. apa minerala 
  • un plic de drojdie praf  
  • un plic praf de copt
  • piper
  • delikat
Umplutura :
  • 350 g. sunculita taraneasca, afumata
  • 500 g. cascaval
  • doua borcane/ cutii cu ciuperci
  • 200 g. masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • 600 ml. suc de rosii
  • marar verde

Mod de preparare

Blatul: 

    Se sparg ouale intr-un bol mare si se mixeaza. Se adauga treptat faina si apa minerala ( intercalat, ca sa se poata mixa bine ) , drojdia, piperul, delikatul, mixand in continuare. Obtinem o compozitie de consistenta celei de chec, pandispan...  Daca este cazul,  adaugam si un praf de copt ( eu fac cantitate mare de blat ). Lasam deoparte 20 minute, timp in care pregatim ingredientele de umplutura :  Ceapa o taiem bucati de 3-4 centimetri si o punem 5 minute pe tava incinsa, sa se coaca putin. Sunculita o frigem pe tava cu gril, fara ulei. Separam miezul maslinelor de samburi, iar cascavalul il dam pe razatoare. Spalam ciupercile intr-o sita si le scurgem bine.

    Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina turnam jumatate din compozitie, cealalta jumatate pastrand-o pentru cea de-a doua tava. 

    Incepem si adaugam ingredientele pe rand, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului, in mod egal : sunculita, ciupercile, maslinele, ceapa...

    Dam la cuptor cca. 40 minute, avand grija sa intoarcem tava dupa cca 25 minute, pentru coacere uniforma.

    Cand se desprinde de peretii tavii, turnam sucul de rosii peste pizza si presaram cascaval ras, apoi mai dam 10 minute la cuptor. Can cascavalul s-a topit, scoatem tava, presaram marar verde si putem servi.

    Garantez reusita, daca urmati pasii descrisi aici!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (91)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza pufoasa de casa

Postat de mada91

Pizza pufoasa de casa

1. Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam deopate cateva momente 2.Punem faina intr-un vas mare, in care sa putem framanta si facem o gropita in mijloc. Adaugam sarea si zaharul si apoi...

Citeste continuarea

Pizza pufoasa si aromata

Postat de gugugh

Pizza  pufoasa si aromata

Pt blat : se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2010, 21:26
Hai, fetele, ca-i calda inca !
la 25.05.2010, 21:36
prima prima
la 25.05.2010, 21:36
rocsi
la 25.05.2010, 21:37
Foarte bine arata !
Vad ca ai specificat dimensiunile tavii
la 25.05.2010, 21:38
la fete sa nu le dai(la nadina poti o bucatica mica dar la ela deloc k e la dieta si nu are voie sa mance la ora asta)

Vezi toate comentariile (91)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking