Pizza pufoasa si aromata

Postat de gugugh in Pizza
25 Oct 2010 | 12586 vizualizari
Pizza  pufoasa si aromata

O bunatate de pizza pt iubitorii de pizza ....

Ingrediente

  • blat:
  • 380 gr faina,
  • 210 ml apa,
  • 4 gr drojdie uscata activa,
  • 2 linguritze sare,
  • 27 ml ulei,
  • 2 linguri miere/zahar
  • umplutura:
  • sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat,
  • salam/kaizer/carnat,
  • cascaval/mozarela,
  • ceapa,
  • ardei kapia,
  • ciuperci
  • sau ce va mai place

Mod de preparare

Pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul. Faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. Se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. Daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina. Se formeaza o minge din coca obtinuta . Se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . Se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. Coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.

Dupa 1-2 zile cand coca si-a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa si aromata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu salam uscat

Postat de Jymy

Pizza cu salam uscat

Se framanta un aluat elastic (din igredientele date) ce se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. (Din aceasta cantitate de aluat, au iesit doua tavi de pizza) Se imparte in doua parti egale...

Citeste continuarea

Pizza cu "de toate "

Postat de Dea_Dea

Pizza cu "de toate "

Aluat: Faina si sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina. Resul de apa se adauga pe rand, pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2010, 12:10
la 25.10.2010, 12:19
Ce bunatate
la 25.10.2010, 12:22
da intradevar o bunatate
la 25.10.2010, 14:00
cat de bine arataaa
la 25.10.2010, 14:20
buna

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking