Pizza Quattro Formaggi

Postat de RODIMUR in Pizza
26 Feb 2020 | 2889 vizualizari
Pizza Quattro Formaggi

Nu facem des pizza, dar când facem, nu ne oprim vreo două-trei zile. Am făcut ieri o pizza Margherita, iar astăzi am zis că merită să încercăm și altceva: pizza Quattro Formaggi, dacă tot suntem în Săptămâna cu dezlegare la ouă, lapte și brânză. De la un pizzar cunoscut am aflat că între aceste 4 feluri de brânză trebuie neapărat să fie mozzarella și brânză cu mucegai. În rest, fiecare adaugă ce-i place. Am mai avut Emmentaler și cașcaval. Am ezitat puțin între cașcaval și telemea, dar l-am ales pe primul și bine am făcut, pentru că de la celelalte brânzeturi, pizza a fost suficient de sărată. Evident, a fost excelentă, la gust și aspect, așa că am savurat-o cu totul, de îndată...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • apă caldă
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui, pentru uns tava de copt
  • Pentru toping pizza:
  • 100 grame de mozzarella
  • 100-150 grame de brânză cu mucegai
  • 100 grame de emmentaler răzuit
  • 100 grame de cașcaval
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Pentru sos:
  • 150 ml de suc de roșii
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se frământă puțin (deoarece aluatul nu este greu) se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.

Cât timp aluatul dospește, se taie cubulețe mozzarella, cașcavalul și brânza cu mucegai.

Se prepară sosul din: suc de roșii, sare, piper, zahăr tos, boia de ardei dulce, oregano și busuioc uscat.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se aplatizează și se întinde apoi cu mâinile în tava de copt, unsă în prealabil cu ulei de floarea soarelui.

Se unge aluatul, odată întins în tavă. cu sos de roșii, după care se pun straturile de topping: emmentaler răzuit, brânza cu mucegai, mozzarella și cașcavalul. Se stropește pizza cu o lingură de ulei de măsline și se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 20 de minute.

Când brânza s-a topit și s-a rumenit frumos, se scoate pizza din cuptor, se lasă 1-2 minute să se răcorească, se stropește, cu puțin sos de roșii, se decorează cu frunze proaspete de busuioc, se porționează și se servește caldă, eventual cu sos de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Quattro Formaggi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza quattro formaggi

Postat de rocsi_1612

Pizza quattro formaggi

Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat...

Citeste continuarea

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

Postat de Bucataras

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

Intinde smantana de gatit pe blatul de pizza. Taie emmentaler-ul, cheddar-ul si branza Brie cubulete; Dispune emmentaler-ul si cheddar-ul pe blatul de pizza; Adauga frunzele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2020, 17:07
Arata tare bine! Am facut si eu saptamana trecuta si parca as manca iar
la 26.02.2020, 17:41
Mulțumesc frumos, Ancutsa! La noi au fost două zile consecutive cu pizza: ieri și azi...
la 26.02.2020, 18:10
la 26.02.2020, 18:20
Mulțumesc frumos, Diana!
la 26.02.2020, 18:24
arata grozaav!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking